- Jeg hadde puttet nudlene i skåla, og helt varm vann over. Jeg skulle akkurat til å begynne å spise da jeg så det, sier Tunheim Jakobsen. Det lille krypet hadde gjemt seg i nudlene, og kom til overflaten da hun rørte rundt i skålen. - Jeg er glad jeg oppdaget det før jeg begynte å spise, sier hun.

Tok en banan

Lunsjen ble med ett litt mer eksotisk enn den nuddelspisende tromsøjenta hadde sett for seg. - Jeg mistet litt matlysten, og endte med å ta en banan i stedet, forteller hun. Nudlene var av et nytt merke, som hun ikke har prøvd før. På etiketten står det «Indo MIE, nudler med kyllingsmak». Insektfunnet kom derfor som en overraskelse. - Det er jo vanlig i andre deler av verden å spise insekter, men det var ikke det jeg forventet å finne, sier hun.

Eksotisk

Det lille krypet er mellom 7 mm og 1 cm langt, og ser litt «eksotisk» ut. - Den er brun, og litt hårete. Hvis den var animert hadde den kanskje vært litt søt, sier Tunheim Jakobsen. Hun har aldri sett et slik insekt før, men regner med at den kommer fra samme sted som nudlene, som er produsert i Indonesia.

Bærer ikke nag

Tunheim kan avsløre at nudlene er kjøpt i Tromsø, men har ikke lyst til å henge ut noen ved å fortelle hvor. - Vi stiller jo veldig høye krav her i Norge, og forventer å få det vi har betalt for. Men det var definitivt ikke kylling jeg fant, sier Tunheim Jakobsen. Hun kommer likevel ikke til å la seg skremme fra å kjøpe nudler igjen. - Det er jo sånt som kan skje under produksjonen, og er vel kanskje først og fremst dårlig reklame for produsenten. Men jeg bærer ikke nag på grunn av dette, sier Tunheim Jakobsen.