«Protestside mot Buchardts Isfjell i Tromsø» heter siden. Den ble opprettet lørdag, men har allerede fått over 250 «likes». Flere engasjerte mennesker har også skrevet innlegg for å vise sin støtte. Mona Woll er damen bak protesten, hun ønsker oppmerksomhet rundt byggingen av det nye hotellet.

– Jeg opprettet siden fordi jeg ikke tror folk er klar over hva som blir å skje. Det er for sent å protestere når bygget står der, sier Woll.

Håper på stopp

Woll beskriver seg selv som en tromsøværing som er glad i byen sin. Hun håper at prosjektet kan bli stoppet hvis det blir nok fokus på det.

– Selv om jeg ikke har mye tro på det, så håper jeg at det blir stoppet. Det er veldig merkelig at det ikke er gjort noen konsekvensutredning, sier hun.

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen forteller at han ikke er overrasket over reaksjonene, men at en konsekvensutredning ikke vil dukke opp med det første.

– Bygget skal overskride en viss størrelse for at det skal være krav om en konsekvensutredning, det gjør det ikke her, sier han.

- Stort og feilplassert

Wolls fortvilelse er mye grunnet hotellets størrelse. Med hele 16 etasjer vil hotellet ruve over de nærliggende bygningene.

– Det er for stort og feil plassert, uttaler Woll.

Forfatter og visemusiker Ragnar Olsen har også satt sin stemme til saken.

– Nå spretter det ene signalbygget etter det andre rundt, de vil til slutt slå hverandre i hjel. Det er viktig at vi er engasjerte nå, ikke etter det er satt opp, sier Olsen.

Operahuset

Arthur Buchardt selv ønsket ikke kommentere kritikken, men henviste til at Operahuset i Oslo møtte lignende motstand.

– Dette opplevde Snøhetta da de hadde tegnet Operaen også, skriver han i en sms til iTromsø.

Byråd Peter Reinholdtsen har også engasjert seg på Facebook-siden, men støttet utviklingen.

– Jeg protesterer mot dem som mener vekst er negativt. Spesielt når det blir satt et lite fotavtrykk i naturen, sier Reinholdtsen.

Foreløpig er bygget godkjent av byrådet og ligger ute til offentlig høring.

Arthur Buchardt Foto: Ronald Johansen
Illustrasjon Foto: Illustrasjon
ISFJELL: Det nye bygget skal etter planene ha form som et isfjell, slik at det faller mer naturlig inn sammen med naturen. Foto: CARINA HANSEN
Ragnar Olsen Foto: Tom Benjaminsen