Initiativtaker og deleier Stefan Revang (22) og familien er denne uken travelt opptatt med å ferdigstille oppussingen av lokalene til CrossFit Tromsø i Søren Zakariassens gate.

Av over 6.000 CrossFit-senter på verdensbasis, vil dette være det nordligste.

– Jeg er heldig som har familien her for å hjelpe meg. Selv bestemor stiller frivillig opp for å få det klart til åpningen som vi har lagt til helgen 10. og 11. august. Jeg hadde ikke klart dette alene, forteller den unge gründeren.

Dugnad

I tillegg til familien har Revang også fått god hjelp fra lokale CrossFit-entusiaster som gjerne stiller opp på dugnadsarbeid.

– Vi har lagt det opp sånn at de som ønsker å komme og hjelpe oss får lov til det. Vi annonserer på nett om vi trenger hjelp, forklarer han.

Cesilie Thorstensen (17) er en av dem som frivillig stiller opp for å bidra til at senteret raskere skal åpne.

– Jeg har jo tenkt å begynne å trene her, og jo raskere det blir ferdig, desto raskere får jeg begynt med treningen, sier hun.

Beslutningskraft

Revang fikk ideen til senteret i Tromsø da han satt og leste om de forskjellige sentrene i Norge i desember i fjor.

– Det kom egentlig som et sjokk at det ikke var etablert noe senter i Tromsø, ettersom jeg visste at det var en gruppe med folk i byen som holdt på med det, forteller han.

Revang var på tidspunktet lærerstudent i Trondheim, og beslutningen om å gjennomføre planen tok han på det han omtaler som en kjedelig forelesning.

– Jeg visste at CrossFit-sentrene i landet gikk veldig godt, og jeg hadde selv spart lenge. Jeg fikk også tilbud om god finansieringshjelp fra senteret i Bodø, som nå er deleier her. Det var ingenting som stoppet meg fra å gjennomføre det, forteller han.

For dem som ikke er kjent med CrossFit, er det kort fortalt snakk om en treningsform med konstant varierte funksjonelle øvelser, utført med høy intensitet.

GLEDER SEG: Stefan Revang (22) gleder seg til senteret er klar for åpning. Mye gjenstår ennå, men med god hjelp er ingenting umulig. Foto: Tor Farstad