Prosjektleder i Tromsømarka Henrik Romsaas er strålende fornøyd med ferdigstillingen.

– Nå er treningsparken komplett med alle sine ti apparater, som man kan utøve rundt et uendelig antall øvelser på, sier han.

Hjelper med skilt

Neste uke skal det plasseres forskjellige skilt i området, som skal beskrive de forskjellige treningsøvelsene man kan bruke. Disse skal også vise QR-koder, slik at man kan scanne seg direkte inn på instruksjonsvideoer som demonstrerer øvelsene.

– Det vi har sett de to siste dagene er at barn gjerne leker og koser seg i stativene, samtidig som de trener styrke. De voksne står helst litt på siden, og vet kanskje ikke helt hvordan de skal trene på de forskjellige stativene, og det er det vi vil hjelpe folk med, slik at alle kan få utnytte den fantastiske treningsmuligheten, sier Romsaas.

Skjult trening

Treningsparken ligger ved siden av sandvolleyballbanen øverst i Telegrafbukta. Dette er ifølge prosjektlederen for å skjule den.

– Det er en veldig god plassering vi har fått til. Nå kan de som ønsker å trene få gjøre det i fred, samtidig som de som nyter sola i Bukta kan gjøre det uten å ligge midt i svettedampen. I tillegg er beliggenheten slik at barn kan løpe for å trene litt, uten å stikke for langt av gårde.

Lover kamp

Sandvolleyballbanen skal opprustes neste uke, med ny sand og nye stolper. Da har Romsaas tenkt å invitere til politisk kamp.

– Vi tenker å avgjøre valget med en kamp mellom posisjonen og opposisjonen. Det tror jeg blir veldig morsomt, og en real kamp, lover han.