Det fantastiske været i Tromsø de siste dagene har lokket mange sportsfiskere ut i elvene for å prøve lykken, og da gradestokken gikk over i doble tall, bestemte Meløe og fiskekameraten seg for å finne frem stangen og teste utstyret.

– På grunn av varmen skjedde det ikke så mye til å begynne med. Fisken var oppe og sjekket utstyret, men vi fikk ikke noe før litt ut på kvelden, sier Meløe.

Utstyret er det imidlertid ingenting i veien med. Karene har valgt et økologisk alternativ med bambusstenger, som de har god erfaring med. For å være fullstendig i ett med naturen falt det seg da naturlig å kaste klærne.

– Det er en veldig naturlig approach når man fisker med bambusstang. Det skal være litt gjennomført, sier den ivrige fiskeren.

Meløe er langt fra den eneste som foretrekker å nyte friluftslivet i Adams drakt. iTromsø har tidligere skrevet flere artikler om såkalt "naking".

Veldig frigjørende

Fiskingen foregikk i en populær elv der det ofte ferdes folk, men Meløe og kameraten lar seg ikke sjenere av tilskuere. De har fisket naken før, og finner det veldig frigjørende.

– Man er jo skapt slik man er og effekten av det er jo at man får være alene, sier han.

Her kan du se sesongens naking-bilder!

Den dagen nakenfiskingen ble foreviget med kamera var det mye folk langs elvens bredder. Men de fire som kom på synlig avstand, reagerte ikke på nakenheten.

– Man er jo synlig på lang avstand, så folk får velge selv om de vil ta kontakt eller ikke. De hadde sikkert litt problemer med å slå av en prat, men det er jo egentlig bare kunstig blygsel, sier Meløe.

Naken hele dagen

Kompisene fisket naken hele dagen og planlegger å gjøre det igjen dersom anledningen byr seg. Faren for å pådra seg skader vurderer de som liten, til tross for eksponeringen av bar hud og sårbare kroppsdeler.

– Vi bruker mothakeløs krok, så det går bra. Kameraten min er lege og kan ordne det dersom skulle skje et uhell, sier Meløe.

Han har aldri fått noen negative reaksjoner på nakenfiskingen og anbefaler flere å prøvde dersom de føler seg bekvem med det. Han har også en bestemt oppfatning av at det hjelper på fiskelykken. Det er fangsten god dokumentasjon på.

– Det ble en fin ørret på fire hekto. Den var i god kondisjon, akkurat som fiskerne, sier han lurt

LANGT FRA RÆVA: Det var ikke "skitt fiske" da Torbjørn K. Meløe svingte stanga, fisket var langt fra ræva. Foto: Jan Harald Nilsen Foto: Jan Harald Nilsen