- Tilstanden hennes er alvorlig, men stabil, opplyser Jan Fredrik Frantzen ved Universitetssykehuset Nord-Norge til itromso.no tirsdag morgen.

Det var i 21-tiden mandag kveld at ulykken skjedde på Store Blåmann på Kvaløya, mellom Ersfjordeidet og Grøtfjord. Ifølge NRK skal kvinnen ha pådratt seg skader i hode og nakke etter å ha falt bakover da hun var nesten på toppen av fjellet. Kvinnen skal ha vært med i en gruppe på fire. Hun skal ha falt nærmere to meter.

Et  Sea King redningshelikopter med mannskaper fra Alpin redningsgruppe ble mandag kveld sendt ut for å hente kvinnen ned fra fjellet. Helikopteret brakte kvinnen til Universitetssykehuset Nord-Norge ti minutter over midnatt.

Det ulendte terrenget på toppen av Store Blåmann gjorde det vanskelig for redningshelikopteret å få kvinnen om bord i helikopteret, og redningsmannskaper måtte derfor ta seg inn i området til fots for å frakte henne til et sted hvor redningshelikopteret kunne heise henne opp og frakte kvinnen til sykehus, melder NTB.

Kommunikajsonsrådgiver Jan Fredrik Frantzen på UNN opplyser til itromso.no at kvinnen er i 50-årene.