Søndag 7. juli i år tok Giæver seg en tur på puben i Kirkenes. Den svært kjente Widerøe-piloten kjente så nøden melde seg etter stengetid. Utestedene var stengt og det var ingen offentlige toaletter i nærheten. Dermed bestemte Giæver seg for å urinere utenfor Sjøsiden senter, riktignok i høyt gress ifølge han selv. Det ga han fire tusen kroner i bot.

– Må man, så man. Jeg kunne jo ikke tisse i buksa, spesielt siden jeg hadde på meg uniformsskoene, sier Giæver og ler.

– Romantisk

Mens han sto og urinerte kom det så en politibil kjørende. Bilen stoppet og ut kom to kvinnelige politikonstabler.

– Det var jo to helt nydelige jenter og når det i tillegg var midnattssol kan man jo nesten kalle det hele for romantisk.

Men Giæver synes det rett og slett er tullete at han skulle få bot for denne hendelsen.

- Å skulle få bot for dette er jo rett og slett tøvete, derfor valgte jeg å legge ut forelegget på Facebook-profilen min.

Kommer til himmelen

Han synes derfor det er verdt å betale fire tusen kroner for en god latter.

– Når jeg drar til politistasjonen i Øst-Finnmark, skal jeg gå i banken og be om åtte tusen 50-øringer. Da skal de nok få angre på at de ga meg den boten. Jeg skal stå og se på at de teller myntene, sier Giæver.

Men Giæver tar det hele med godt humør.

– Jeg tror nok jeg får komme til himmelen selv om jeg tisset på et offentlig sted i Kirkenes, sier Giæver.

"EN MENNESKERETT SOM KOSTER KR 4.000": Her ser man forelegget Ola O.K Giæver Jr. fikk fra politiet etter at han urinerte offentlig. Her skriver han: "Det var helt nødvendig, uten å måtte pisse i buksa. En menneskerett som koster kr. 4.000 vedtas herved". Foto: privat