Hele nabolaget er opprørt over vedtaket om bygging av omsorgsboliger for eldre rusmisbrukere, som kommunen vedtok i juni.

– Uten at jeg vet hvor mange innsigelser som er skrevet, kan jeg nok trygt si at kommunen har fått litt papirarbeid å sysle med, sier Seppola.

Han er fortvilet over hva som kan skje dersom omsorgsboligene bygges, selv etter innsigelsene.

– Jeg skjønner at rusmisbrukere og psykisk syke også må få bo et sted, men hvorfor skal de plasseres i etablerte nabolag? Politikerne tar åpenbart mer hensyn til kriminelles livskvalitet enn vår, raser han.

Flytter

Dersom rusboligene ender opp som planlagt i Tromsøysundveien 7, vil ikke Seppola være nærmeste nabo.

– Hvis vi ikke blir hørt i denne saken kommer jeg til å selge boligen og flytte. Jeg har ikke lyst på rusmisbrukere som mine nærmeste naboer, uansett hvor varmt både Blå Kors og politikerne snakker om det. Et søk på Internett viser hvilke konsekvenser det kan skape. For eksempel vold, ran og i verste fall drap.

– Men et sted må jo eldre rusmisbrukerne også få bo?

– Det forstår jeg også, men jeg vil ikke leve i frykt. At rusmisbrukerne må bo nærmest mulig byen for å bevare sin livskvalitet syns jeg ikke skal veie tyngre enn vår livskvalitet. Det mener tydeligvis politikerne.

Fikk ikke beskjed

Han er oppgitt over at kommunen vedtar å sette rusmisbrukere i nabolag midt i ferietiden, uten å utvide innsigelsesfristen som gikk ut i går.

– For det første var det bare de fem nærmeste naboene som fikk varsel om vedtaket, noe som er absurd da det påvirker hele nabolaget, ikke bare de som grenser til tomta. For det andre var stort sett alle på ferie da brevet kom, inkludert meg selv. Jeg skrev klagen mens jeg var på ferie, noe som ikke akkurat er kjempestas. Likevel skal jeg være takknemlig for at jeg ble klar over planene i det hele tatt, noe som ikke er selvsagt i sommerperioden.

Kanestrøm avviser kritikk

Kristoffer Kanestrøm, byråd for omsorg, mener naboene ikke trenger å bekymre seg for omsorgsboligene.

Det er organisasjonen Blå Kors som skal drifte omsorgsboligene for kommunen.

- Blå Kors vant anbudet på drift og bygging av disse 12 omsorgsboligene. De har enormt med erfaring fra slike omsorgsboliger, og jeg vil også understreke at boligene vil være døgnbemannet. Kommunen og Blå Kors skal arrangere informasjonsmøte for naboene i slutten av måneden, og Kanestrøm har tro på at nabolaget vil fungere godt, også etter at omsorgsboligene er på plass.

- Det vi ser i saker som denne er at det som regel går veldig bra når ting er på plass, og naboene har roet seg litt etter å ha fått informasjon. Dette er boliger for eldre rusmisbrukere, og de er mennesker som alle oss andre. De skal få ha en plass å bo, sier byråden.

Kanestrøm har ikke oversikt over hvor mange innsigelser som er sendt til kommunen i forbindelse med saken, på grunn av forsinkelser hos postmottaket. Han vet heller ikke når innsigelsene skal behandles. Byråden håper boligene skal stå ferdig i løpet av 2014.