- Det er noen ledige hybler der, som vi har sagt at vi vil være behjelpelige med å leie ut, sier direktør Hans Petter Kvaal i studentsamskipnaden i Tromsø.

SiTo har også tatt på seg oppgaven med å formidle botilbudet til husløse studenter, og opplyser i annonseringen at de ledige hyblene har eget bad, og ligger i funksjonærmessa, «Skonnerten» på Olavsvern Månedsleien er 4500 kroner.

Studentene vil få tilgang på fellesarealer, vaskeri, treningsrom og kjøkken. De som takker ja, må bo på Olavsvern i minst fire måneder.

-Vi opplyser om det til de som leter, at de må leie der fram til jul. Men skal man bo der, er det nok best å ha egen bil. Det går bare buss to ganger om dagen, sier Kvaal.

Spent på interessen

Så langt vet han ikke om tilbudet vil slå an blant byens husløse studenter.

- Det er jo et helt nytt tilbud, som vi bare har hatt noen dager. Så det er litt for tidlig å si noe om interessen for det, sier Kvaal.

Han håper at Olavsvern kan bli et permanent tilbud for dem som ikke er opptatt av å bo nærmest mulig byen.

- Vi håper jo at flere blir boende der. Hvis vi ser at det er interesse for det, vil vi ta kontakt med fylkeskommunen om busstilbudet. Kanskje det kan la seg gjøre å forlenge ruten fra Berg til Olavsvern, sier Kvaal.

For å få etablert et botilbud på Olavsvern, må 15-20 studenter melde sin interesse. Men det kan også bli flere ledige hybler på sikt.

- Fra september har vi fått opplyst at det blir flere hybler ledig, når de som leier der flytter ut, sier Kvaal.

Oppholdsrommet på en av suitene. Foto: Ronald Johansen
I dette bygget ved Olavsvern kan studenter nå få flytte inn. Foto: Marius Fiskum