Det var kjørelærer Ørjan Ervik fra Prodrive som var ute på opplæring med en kunde da de fikk se bilisten som bokstavelig talt var på ville veier i Giæverbukta. Ervik hadde en annen kjørelærer i baksetet, som er under opplæring i bedriften. Han var kjapp til å plukke opp telefonen for å sikre episoden på video.

- Bilen kjørte bare 15 meter i feil kjøæreretning, så den kom ikke helt fra flyplassen slik mange som har sett videoen tror, forklarer Ervik.

Ikke spesielt utsatt

Kjøreskolen publiserte videoen på sine sider, og i løpet av et døgn har 500 trykket "liker" på den lille filmsnutten. Ervik mener den er et godt eksempel på hvordan det kan ende når man ikke holder hodet kaldt.

- Det å kjøre feil er ikke farlig i utgangspunktet, men her får man panikk og kjører altså til venstre istedet for å kjøre til høyre. Det hadde vært bedre å ta en ekstra runde i rundkjøringen, mener Ervik.

Han har sett mye rar kjøring i rundkjøringene i Tromsø, men opplever ikke den i Giæverbukta som spesielt utsatt.

- Dette er ikke vanlig, men det er en stor og vanskelig rundkjøring. Her har bilisten fått helt hetta og full panikk. Det er bedre å ta en strafferunde og kjøre dit du skal, enn å kjøre i motsatt retning. Dette er definitivt ikke det jeg ville lært mine elever, sier han.

Må holde hodet kaldt

Thomas Hay som skal begynne som kjøreskolelærer i bedriften, fikk sikret videobeviset, som Ervik mener kan være god læring for ferske sjåfører.

- Dette er helt klart noe vi vil bruke. Halve Nord-Norge har jo sett den allerde, og den er fin i forhold til å vise hvor viktig det er å holde hodet kaldt. Det er ikke farlig å kjøre feil, hvis man klarer å rette det opp, sier han.

Han sier de andre bilene i rundkjøringen fort plukket opp hva som var i ferd med å skje, og at ingen hisset seg opp eller brukte fløyten.

- Folk var hyggelige og hjalp til. Fløyting ville ikke hjulpet noen i denne situasjonen, sier han og legger til at hensikten med å legge ut videoen ikke er å henge ut sjåføren.