Onsdag ble det klart at regjeringsadvokaten betaler ut de 177.000 kronene de er skyldig fra tingrettsrunden i fjor. Gjennom Høyesteretts kjennelse er ankesaken besluttet hevet og Staten vil derfor dekke de saksomkostningene som Yalda med familie ble tilkjent i tingretten. Det betyr med andre ord at nesten alt av saksomkostninger for en runde i retten er dekket.

– Dette kom ganske overraskende på oss og bidrar til at vi nå stiller veldig sterkt økonomisk, sier Ronja Trolie i støttegruppa.

Tenker fremover

I fjor kom saksomkostningene på 195.000 og i tillegg kom da de utgifter det kostet å fly inn familien til Yalda og vitner.

– Vi prøver nå å tenke litt fremover og nå kan vi føre saken til Tingretten på en ordentlig måte. Kronerullingen vi har drevet sist uke kommer også godt med.

– Vi gir oss aldri

Men selv om støttegruppa ikke har behov for økonomisk støtte betyr ikke det at de ikke trenger all annen form for støtte.

– Det er jo helt utrolig hvor mye varme og lojalitet folk har vist denne saken. Det håper vi at alle fortsetter med. Vi kan aldri få nok politisk og moralsk støtte, sier Trolie.

Trolie kan fortelle at støttegruppa aldri kommer til å gi seg før Yalda får blir værende i Tromsø.

– Dersom det blir nødvendig så tar vi saken til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. <\n>Vi gir oss aldri, sier Trolie.