Det er nå klart at støttegruppa, som varslet, stevner staten. Fredag leverte advokat Arild Humlen stevningen av UNE til Oslo tingrett. Sammen med den ble det også levert en begjæring om midlertidig forføyning på vegne av familien.

- Vi regner med at det vil ta noen uker å få svar på begjæringen om midlertidig forføyning (midlertidig lovlig opphold). Slik situasjonen er akkurat nå, lever familien med risiko for deportasjon hver eneste dag. Det ville vært en katastrofe for rettsstaten Norge om familien skulle bli deportert før saken kommer opp til behandling i Tingretten, og vi håper derfor de vil få midlertidig forføyning fram til rettssaken,  sier Ronja Trolie, talsperson Støttegruppa for Yalda, i en pressemelding.

Hun derimot også klar over at det er en mulighet for at familien blir kastet ut før svaret kommer på forføyingen er klart.

- Det finnes jo selvfølgelig også en risiko for at de blir deportert før svaret på forføyningen kommer, så dette er en helt uholdbar situasjon for familien. Vi ser fram til å få dato for ny rettssak, og håper at familien snart får en endelig - og positiv - avklaring på situasjonen deres.

Ronja Trolie Foto: CHRISTER PEDERSEN