Bandet Motorpsycho har siden 1989 gitt ut et tosifret antall album. I kveld kommer de til Tromsø og Driv for fjerde gang i deres karriere. Det gleder de seg veldig til.

– Publikummet i Tromsø er så utrolig livat så det blir sikkert utrolig gøy og morsomt, sier gitarist Hans Magnus Ryan.

Hadde med seg «Terror»

Første gang bandet spilte i Tromsø var for om lag 24 år siden. Da spilte også tromsøværingen Håkon Gebhardt trommer i bandet som han senere forlot i 2005.

– Vi hadde ofte flere hyggelige besøk hos familien og vennene til Håkon så det var alltid trivelig. Derfor har vi jo blitt kjent med en del i Tromsø, sier Ryan.

En av opplevelsene han husker aller best er fra deres aller første spillejobb her i byen for over 20 år siden.

– Vi hadde blitt lurt av promotøren vår som jeg ikke husker navnet på. Han stakk av med alle pengene for spillejobben, det endte med at vi dro en gjeng til det jeg tror var leiligheten hans og krasjet den fullstendig, minnes Ryan.

Leiligheten til vedkommende lå i Tromsø sentrum.

– Jeg tror vi hadde med oss en kar som var fryktelig sterk, kanskje han gikk på anabole steroider. Han ble i alle fall kalt for Terror, sier Ryan og ler.

Gammelt og nytt

Tidligere i år ga bandet ut deres siste utgivelse «Still life with eggplant». Likevel lover Ryan at det både blir gammelt og nytt materiale under kveldens konsert.

– Vi har jo noen hundre låter så det blir mye variert. Derfor satser vi på topp stemning i byen, sier, Ryan.

Administrasjonskonsulent, Anders Øksendal Larsen på Driv satser på at det kommer mange publikummere til konserten.

– Vi håper det kommer opp mot 300 mennesker, men det er vill gjetning, sier Larsen.