Dyrebeskyttelsen i Tromsø har hatt en rekordsommer med over 150 dyr inne til omplassering. Vanligvis pleier det å roe seg ut mot høsten, men slik er det ikke i år.

- Vi renner over av arbeid. Akkurat nå har vi rundt 140 dyr som trenger nytt hjem, og fosterhjemmene er fulle. Det er rett og slett en enorm pågang som ikke ser ut til å gi seg, sier Therese Simonsen Rye.

For en tid tilbake ble to katter plassert ut i fosterhjem i området over sentrum, og nå har de strukket av fra de midlertidige eierne. Flere uker med intens leting og oppsatt av fangsbur flere steder i nærheten av hjemmene har gitt lite resultat.

- Det er to hunnkatter som har blitt plassert i to forskjellige fosterhjem, men de kommer opprinnelig fra samme tidligere eier. Problemet er at det begynner å bli kaldt ute, og de er ikke kjent i området. Frykten er at de er drektig og ender opp med å føde ute eller sulte ihjel, sier Simonsen Rye.

Den ene katten heter Naomi og er en langhåret grå hunkatt med hvite tegninger. Hun skal ha forsvunnet fra Målselvgata.

Den andre katten heter Nirami og er tricolorfarget og langhåret og har forsvunnet fra Kirkegårdsveien.

Ingen av kattene er kasterte eller id-merket, og er nokså folkesky.

- Hvis noen har sett kattene må de ta kontakt med oss så fort som mulig. Vi har fangsbur tilgjengelig og kommer å setter opp de slik at kattene får komme i hus igjen. Alle observasjoner er av interesse, sier Simonsen Rye.