«La deg inspirere — skap muligheter» er slagordet for årets utgave av HHT-dagen som holdes 10. oktober.

– Det handler om å skape sine egne muligheter. Du må selv stå på for å oppnå drømmene dine eller jobben du vil ha. Du må gripe muligheten selv. Dette myldret vi over i HHT-dagens styre før vi landet på hva årets dag skulle handle om, forteller nestleder Lene Junge.

Formålet med dagen er å gi studenter ved handelshøgskolen en mulighet til å knytte kontakter, samtidig som næringslivet gis en mulighet til å gjøre seg lekker for fremtidige arbeidssøkere.

Nasjonal kaliber

For å hamre inn budskapet om å skape muligheten selv har HHT-dagens styre hentet inn flere kjente personer fra norsk nærings – og organisasjonsliv. Det vil si personer som har grepet muligheter og gjort noe selv. På listen over foredragsholdere står hotellkonge Arthur Buchardt, Arctic Race of Norway-general Knut-Eirik Dybdal, artistmanager Jan Fredrik Karlsen, Malinn Friis og bankdirektør Jan-Frode Janson.

I tillegg skulle HP-sjef Anita Krohn Traaseth holde foredrag.

– Vi har fått tilbakemeldinger på at flere kvinner er ønsket som foredragsholdere. Derfor er det ekstra synd at Krohn Traaseth meldte avbud, sier Junge.

Tar regningen

Regningen for HHT-dagen tas av lokale næringslivsaktører og UiT gjennom sponsor og samarbeidsavtaler.

I fjor deltok rundt 300 studenter og representanter fra næringslivet på dagen.

– Etter at vi startet HHT-dagen for fire år siden, har den vokst hvert år. Det gjør den også i år. Vi har allerede fått flere påmeldte enn i fjor, sier Junge.

Dagen er i utgangspunktet forbeholdt studenter ved handelshøgskolen og næringslivet.

– Men dersom noen ønsker å melde seg på fra andre fakultet går det fint. Dagen skal være en nettverksdag for studenter, sier Junge.

Jan-Frode Janson Foto: Ronald Johansen
Arthur Buchardt Foto: Ronald Johansen
Knut-Eirik Dybdal Foto: PETTER STRØM