Bildet av lastebilen er tatt fredag ettermiddag utenfor Spar-butikken Kræmer på Stakkevollveien.

Like ved inngangen har bilen klart det kunststykket å parkere over tre handikap-plasser. Leder Laila Edvardsen i NHF Tromsø vet ikke om hun skal le eller gråte når hun får se bildet av parkeringen.

- Det er jo helt fælt at man skal klare å ta tre plasser. Kanskje han mente at det var så mange ledige plasser at det ikke var så nøye med disse tre?, sier Edvardsen.

Ikke klar over behovene

At friske bilister tar seg til rette på handikap-plasser er dessverre ikke noe nytt for lokallagslederen. Det skjer jevnlig i Tromsø, ifølge henne.

- Ja, vi opplever det stadig vekk. Det virker som det ikke er så farlig med oss og at mange ikke er klar over behovene våre. Og det blir jo også bare færre handikap-plasser, sier Edvardsen, som senest fredag opplevde at en lastebil sperret innkjøringen til parkeringen for handikappede.

Blir trangt

Hun har hørt unnskyldninger som "Jeg skulle bare inn i butikken en snartur", når folk har tatt seg til rette på parkeringsplasser reservert for handikappede.

- Vi har behov for ekstra plass på sidene eller bak slik at vi kan komme inn i bilen ved hjelp av heis. Når det blir trangt, så får vi problemer. Vi kan ikke parkere på vanlige plasser, sier Edvardsen.

Akkurat utenfor Kræmer kan det være ekstra problematisk på vintertid.

- Da er det ingen skilting som tilsier at plassene er reservert handikappede, sier Edvardsen.

Beklager hendelsen

Kommunikasjonsdirektør for Postnord Logistics Norden, Ole Hagen, sier til itromso.no at det som er skjedd er beklagelig.

- Vi har en sjåførpolicy som sier noe om hva god adferd er. Det er å følge trafikkreglene og denne parkeringen fremstår ikke i tråd med ønsket adferd, medgir Hagen, og tilføyer:

- At det er er handikap-plasser det er snakk om, gjør det hele ekstra alvorlig. Det er beklagelig at det rammer svake grupper i samfunnet.

Han viser til at Postnord Logistics, som tilsvarer Bring i Norge, har rundt 6.000 biler i drift.

- Nå skal vi sikre oss at dette ikke skjer igjen. Det er ikke meningen at dette skal skje verken i Tromsø eller andre byer. Vi skal få tak i sjåføren og også konsulterer kjørelederen i Tromsø, sier Hagen.

Uskyldig tredjepart

Han har jobbet i Postnord Logistics i åtte år, som kommunikasjonsdirektør. Han bedyrer at slike saker er sjeldne.

- Siden 2005 har vi ikke hatt lignende saker. Men det har lite å si, så lenge vi har en nå der en uskyldig tredjepart er rammet, sier Hagen.