På en av profilene som henger ut en ung jente står det blant annet «drit stygg jente fra Tromsø, ikke følg henne. Hun er som dritt, tror hun er så kul men det er hun ikke».

Ifølge Medietilsynet har 15 prosent av barn i alderen 9-16 år opplevd at noen har mobbet dem via nett eller mobil det siste året. Det finnes ikke tall på hvilke sosiale medier som er verst når det kommer til mobbing.

Les mer: Store mørketall

Hengt ut

Instagramprofilen er opprettet med mål om å henge ut den 11 år gamle jenta.

Moren fikk vite om saken da datteren oppdaget profilen mandag ettermiddag.

– Hun ga beskjed til meg med en gang, noe jeg er veldig glad for. Hun ble selvsagt lei seg over at noen kan si noe slikt om henne, og var redd for at dette kom til å få andre til å vende seg mot henne, forteller mammaen.

– Heldigvis har hun bare fått støtte fra vennene sine, legger hun til.

Moren forteller at det har vært flere tilfeller av mobbing på sosiale medier på skolen 11-åringen går på, og hun reagerer på at skolen ikke har hatt noen plan for hvordan mobbing på sosiale medier skal håndteres. Hun tror også at mange foreldre ikke vet hva barna deres gjør på sosiale medier.

Følg iTromsø på Facebook!

Alvorlig sak

– Jeg la selv ut en skjermdump av mobbingen på Facebook, og skrev en status om hvor grusomt slik mobbing er, og hvor mye støtte datteren min får. I etterkant har jeg fått flere e-poster fra foreldre som lurer på hva barna deres heter på Instagram.

Selv er hun medlem på Instagram for å være oppmerksom på hva datteren legger ut.

– Det er viktig å lære barn og unge hva som er greit å legge ut på nett. Etter denne saken må vi nok ta en ny prat om sosiale medier, men jeg tror ikke hun har lyst til å slette profilene sine.

Rektor: - Jobber forebyggende

Kvinnen anmeldte i går morges saken til politiet, og opplevde at de tok saken seriøst.

– Det ble umiddelbart opprettet sak, og politiet jobber nå for å finne ut hvem som står bak, forteller hun.

– Heldigvis tar datteren min det veldig fint, og har vært på skolen i dag, legger hun til.