Det var i slutten av juli at den lille minken ble funnet forlatt i Småbåthavna. Den ble dermed bragt inn til dyreklinikken i Tromsdalen, som fastslo at det var snakk om en hannilder.

Operert i går

Da ilderen skulle plasseres i et fosterhjem, ble det imidlertid klart at det slett ikke var en ilder, men en mink.

Etter en lang prosess, der Dyrebeskyttelsens avdeling i Tromsø har kjempet for livet til minken som Miljødirektoratet først ville avlive, ble det i slutten av september klart at direktoratet hadde snudd i saken og bestemt seg for å la Liam Mink Jagger leve.

Betingelsen for at minken skulle kunne bli overført til Polar Zoo, slik Dyrebeskyttelsen ønsket, var at mårdyret først ble sterilisert.

Da Liam Mink Jagger skulle gjennomgå operasjonen hos dyreklinikken i går, fikk imidlertid både Dyrebeskyttelsen og veterinæren seg nok en gang en overraskelse.

Det viste seg nemlig at det var snakk om en hunnmink, og ikke en hannmink slik veterinæren hadde fastslått i juli.

- Det vi vet er at det kan være vanskelig å anslå kjønnet når dyret er såpass ungt. Den gang da var minken bare noen uker gammel, forklarer Cecilie Johansen, leder i Dyrebeskyttelsens avdeling i Tromsø.

Se bildeserie av minken!

- Skikkelig festlig

At de nok en gang tok feil, tar Johansen med en stor dose humor.

- Jeg har nesten sluttet å bli overrasket over noe i denne saken, men det var skikkelig festlig, sier hun.

Det som umiddelbart ble klart etter denne oppdagelsen var at minken åpenbart ikke lenger kunne hete Liam Mink Jagger.

- Nå heter hun Lina Mink Jagger, påpeker hun.

Kostnadene ved steriliseringen av minken var det Dyrebeskyttelsen som tok på seg. Nå ser de frem til at Lina kan flytte inn på Polar Zoo.

- Alt gikk fint i går. Nå venter vi bare på prisoverslaget fra Polar Zoo på hva det vil koste å bygge en innhengning til minken. Deretter vil vi sette i gang en kronerulling for å få dette finansiert. Jeg håper det kan skje snart, forklarer Johansen.

Cecilie Johansen i Dyrebeskyttelsen sammen med det som nå viser seg å være Lina Mink Jagger.