Sammen med trafikksekretær Gøril Pedersen går Nilssen gjennom lassevis av sko, paraplyer, skistaver og pc-er.

– Det rareste vi har funnet i det siste er kanskje den lilla kofferten. Etter at vi hadde hatt kofferten her et par dager uten at den ble etterlyst, åpnet jeg den for å se om jeg fant noe navn. Inni kofferten lå det lassevis av seifilet, kjøttdeig og frosne grønnsaker, sier Pedersen og ler.

– Det ble altså ingen middag på den kofferteieren, legger Nilssen til.

SE BILDENE: Dette glemmer vi på bussen

Donerer

Alle verdigjenstander blir sendt til politiets hittegodskontor. Det øvrige beholder Nobina på sitt eget hittegods i tre måneder, før klær og gjenstander blir donert til Kirkens Bymisjon.

– Folk etterspør gjerne det som er av noen form for verdi, men mange finner det enklere å kjøpe seg en ny paraply til 50 kroner enn å lete etter en de kanskje ikke vet hvor de har mistet, sier Nilssen.

Flest bankkort

Ifølge Pedersen glemmes så å si alt på bussen, men den største gjengangeren er bankkort.

– Når vi finner bankkort og lommebøker prøver vi å kontakte eieren og få det levert tilbake. I tilfellene hvor vi ikke lykkes går det videre til politiet, sier Pedersen.

– I tillegg er det visst mange som går av seg skoene, skyter Nilssen inn, som graver seg gjennom bager og plastposer fylt med sko og andre gjenglemte ting.

Blindestokk

På hittegodskontoret finnes det alt fra gjenglemte blindestokker og sparkesykler, til fotballer, cowboyhatter og trekk til bilratt.

– Mye av dette blir aldri hentet, og enkelte ting, som blindestokken aner jeg ikke hva jeg skal gjøre med, sier Pedersen.

Nilssen understreker at alt kan fås tilbake til eieren hvis man kontakter Nobina.

– Det er fort gjort å glemme. Jeg har selv glemt en datamaskin på flyet, så det skjer nok oss alle sammen, sier han med et smil.

SE BILDENE: Dette glemmer vi på bussen