Denne gangen var det bandene Free the Mooch, Red Headed Sluts og Jadudah som fikk 25.000 hver for å realisere prosjekter. Filmskaperen Marja Bål Nango fikk også 25.000.

Vilde Fjeldheim Wold, som sammen med Ellen Zahl Jonassen har foretatt veiledning og søknadsbehandling på vegne av Intro, ser en klar trend blant søkerne.

– Vi ser at det jobbes mye med musikk i Tromsø. Hele to tredjedeler av søknadene som kom inn var fra musikere og band, sier Wold.

Ønsker spredning

Introfondet har satt av 500.00 på årlig basis til talentfondet. Fondet er for de mellom 18 og 30 år som har ambisjoner om å utvikle seg til profesjonelle kulturutøvere. Etter denne søkerrunden har Wold et klart ønske:

– Det er veldig mange utøvere som søker, men jeg håper det også kommer inn søknader fra tilretteleggere. Innenfor alle sjangere. Være seg produsenter, konsertarrangører og lignende.

Neste søknadsfristen går ut 15. november i år.

Følg oss på facebook!

På tvers av sjangere

Wold forteller at det finnes likhetstrekk mellom alle bandene som har fått innvilget søknaden sin.

– Ingen av bandene har holdt på spesielt lenge, de er unge, sultne og meget engasjerte innenfor det de driver med. De opererer innenfor forskjellige musikksjangere, og er veldig på hogget. Noe vi ser i både søknadene og møtene i forkant av tildelingen.

Wold forteller også at Marja Bål Nangos søknad var interessant.

– Nango er en ung filmskaper, som skal lage en musikkvideo. Som filmskaper trenger man nødvendigvis ikke å lage en kortfilm for å få erfaring. Så det er gøy å se at koblingen mellom film og musikk fungerer, sier Wold.

INNSPILLING: Free the Mooch har fått tildelt penger for innspilling av EP og utarbeidelse av helhetlig grafisk profil. Foto: dd
TURNÉSTØTTE: Jadudah har fått støtte til gjennomføring av turne i januar og februar 2014. Foto: SALLY ROSENDAHL
DEBUTPLATE: Red Headed Sluts har fått støtte til å spille inn sin første fullengder. bandet har tidligere gitt ut en EP. Foto: Tor Farstad