Borettslaget Tomasjord Amfi gikk konkurs i 2010 og ble Norges største borettslagskonkurs.

I sommer ble boligmassen lagt ut for salg. Ifølge advokat Ingar Nordmo Olsen i advokatselskapet Justitia, som selger boligblokken, har det vært svært mange som har vist sin interesse.

– Det går veldig bra. Vi har veldig mange interessenter, sier Olsen.

Advokatselskapet gikk bredt ut med annonseringen av salget.

– Vi har hatt annonser i Finansavisen og Dagens Næringsliv, så jeg tror vi har fått med oss de investorene som har vært aktuelle, sier Olsen.

Les også: Trekker byens dyreste leilighet fra markedet!

Overrasket

Til sammen er det 46 som har vist interesse for blokken.

– Men jeg antar at fem-seks aktører anses for å være aktuelle budgivere. Det har vært jobbet opp mot flere, men noen har hoppet av underveis.

At så mange har vist sin interesse for blokken på Tomasjordnes, hadde ikke Olsen ventet.

– I utgangspunktet forventet jeg å få dette solgt, men det er en ganske betydelig investering. At det var såpass mange aktører som meldte sin interesse, ble jeg overrasket over. Interessen er ganske stor i forhold til prisklassen, sier advokaten.

Blant de fem-seks aktuelle kjøperne, er de fleste aktører innen fast eiendom og driver innenfor det området. Alle interessentene er lokale, men noen driver også med eiendom sørpå.

Nå tror Olsen et salg vil være i boks innen kort tid.

– Jeg tror vi vil få inn bud snart — innen november, sier han.

Verner leietakerne

Alle de 156 leilighetene er nå utleid. Hva som vil skje med boligblokken etter at den er solgt, er naturligvis opp til kjøperen.

– Det blir solgt som et utleiebygg. Det vil være opp til kjøperen hvordan han vil strukturere bygget. Enten kan kjøperen fortsette å leie ut, eller han kan seksjonere boligblokken og selge ut seksjoner og etablere et sameie, sier Olsen.

Likevel kan ikke alle leietakerne plutselig stå uten tak over hodet, i det øyeblikket blokken blir solgt.

– Leietakerne er vernet av husleieloven. Alle som leier har kontrakter, og en ny kjøper er bundet av de kontraktene. Leietakerne blir ikke nødvendigvis kastet ut etter salget, fordi kjøperen må ha en saklig grunn for å kunne si opp noen leietakere. Alle som bor der er godt orientert om dette, sier Olsen.