NB! Politiet presiserer at gjerningsmannen var bevæpnet da de ankom stedet, selv om Shat kan ha avvæpnet han på et tidligere tidspunkt.

Shat forteller at det var snakk om en luftpistol gjerningsmannen bar på.

- Jeg ble vekket av at de som bor i leiligheten over meg sa at det sto en mann utenfor. Jeg dro raskt kjensel på han, for han vanker ofte i området, forteller Sath.

Han gjenkjente raskt våpenet som en luftpistol, og gikk derfor ut for å snakke med mannen.

Les også: Her blir mannen lagt i bakken

- Jeg gikk ut og fikk tatt fra gjerningsmannen pistolen. Jeg holdt han fast og snakket med han, og forklarte at vi måtte bli stående for å vente på politiet.

Da politiet ankom ble Shat selv anholdt av politiet, og ble lagt i bakken.

Les også: Se de dramatiske bildene fra pågripelsen

- Politiet trodde kanskje det var meg som var gjerningsmannen, siden jeg var der og hadde tatt fra gjerningsmannen luftpistolen. Jeg ropte bare til de at de hadde tatt feil person, og at gjerningsmannen var lengre opp i gata. Da ropte politiet etter han, og da han kom mot dem avfyrte politiet skudd.

- Synes du det var riktig at politiet avfyrte skudd når du hadde informert om at det bare var en luftpistol?

- Det kan jeg ikke svare på, sier Shat.

Han er opprinnelig fra Palestina, og han opplevde ikke situasjonen som dramatisk.

- Dette er egentlig ganske vanlig for meg. Da jeg registrerte at det bare var en luftpistol hadde jeg ikke problemer med å gå ut til mannen, sier 19-åringen.

Ifølge Shat viftet gjerningsmannen med pistolen, og siktet ved flere tilfeller mot Tromsdalen.

Les også: Nabo hørte skudd utenfor døra

Påtaleleder Einar Sparboe Lysnes bekrefter at en person som ikke ble skutt ble beordret ned da tre bevæpnede tjenestemenn ankom stedet. Da var det også flere tjenestemenn på vei.

- Etter noe tid kom det en mann ut fra en annen gate. Han ble tilropt av politiet, og retter det politiet oppfatter som et skytevåpen mor polititjenestemennene. Våpnenet ble, slik vi har oppfattet gjennom både interne og eksterne kanaler, rettet mot politiet på relativt kloss hold, og da ble det avfyrt flere skudd mot gjerningsmannen. To av disse skuddene traff han, sier Lysnes.

Det er ifølge påtalelederen kun snakk om et våpen på stedet, og dette skal ha vært i gjerningsmannens hender da politiet ankom stedet. Hva som har skjedd før politiet ankom vil ikke Lysnes kommentere.

- Etterforskningen vil vise hva som har skjedd, sier han.

Lysnes vil ikke kommentere om Shat har informert politiet om våpentype. Han kan heller ikke bekrefte eller avkrefte hvilket våpen som ble brukt av gjerningsmannen.

Lysnes opplyser at spesialenheten vil være på plass i byen i ettermiddag.