Amundsgård, som bor i Tromsø og studerer informatikk ved universitetet, har spilt poker siden han var 14-15 år gammel. De siste 4-5 årene har han tatt hobbyen til nye høyder.

Hittil i år har han spilt inn over ti millioner kroner, og ligger i verdenstoppen i det populære pokerspillet Pot Limit Omaha

Hobby

– Det begynte som en morsom hobby, da hadde jeg bare noen hundre dollar på spillekontoen, men etter hvert innså jeg at jeg kunne tjene mye mer penger enn jeg ville gjort om jeg var ferdig utdannet, så valget ble lett. Jeg visste at flere nordmenn tjente gode penger på nettspilling, og bestemte meg for at jeg kunne gjøre det samme, sier Amundsgård, som opprinnelig er fra Nordreisa.

Motivasjonen er ifølge han friheten.

– Det er en jobb hvor jeg er min egen sjef og bestemmer mine egne arbeidstider. Går det bra, har jeg meg selv å takke. Går det dårlig, er det ingen andres skyld enn min egen. Dette gir meg enorm motivasjon. Jeg er også i ferd med og sikre meg økonomisk frihet for resten av livet, dette motiverer meg til å fortsette å jobbe hardt, forteller Amundsgård over telefon.

Stjernestatus

Han beskrives av flere pokernettsider som en av de mest fryktede og respekterte Omaha-spillerne i verden, og er en stor profil i nettpokeren.

Han reiser også rundt og deltar i liveturneringer.

– De fleste i miljøet vet nok hvem jeg er nå. Jeg spiller helt klart mest på nett. Det er ikke mye forskjeller i selve spillet, men på nett går spillet mye raskere. Live kan man kanskje spille sytti hender på en time, mens jeg på nett kan spille på tyve bord samtidig, og komme opp i tusen hender i timen. Jeg deltar på noen live-turneringer, men det er ofte for å reise, se nye steder og det sosiale. Det er nettspillingen jeg lever av, sier Amundsgård.

Selv om han tilhører eliten, er ikke Amundsgård alene om å tjene penger på poker.

– Det er et greit miljø og nivå for poker og nettpoker i Norge, og flere som spiller og lever av det enn folk tror, sier han.

Hard jobb

Flere millioner pokerhender har etter hvert gitt svært gode resultater. I tillegg til å spille, produserer pokerproffen også teorivideoer for en nettside.

– Det er en full jobb. Jeg har et kontor jeg spiller fra, med tre store pc-skjermer og skikkelig utstyr. Å leve av nettpoker er ikke bare øvelse i å spille kort, det er mange timer med spillteori, statistikk og matematiske analyser. Jeg har et dataprogram som hjelper meg med å føre statistikk over alle spillerne jeg spiller mot. Og for et nettsamfunn for folk som vil leve av nettpoker, lager jeg også opplærings – og kunnskapsvideoer som folk kan kjøpe tilgang til, forteller han.

Studier på is

Han har lagt studiene til dels på is for å bruke tid på pokeren, men har ingen planer om å spille kort resten av livet.

– Jeg tar et kurs i semesteret. Jeg spiller til det ikke er gøy lenger, eller til at jeg ser at jeg ikke tjener penger. Det er flere og flere som er blitt veldig gode til å spille nettpoker, og konkurransen har aldri vært så tøff som nå. Det er kanskje ikke nødvendigvis flere som spiller, men flere som er blitt bedre eller mer profesjonelle, sier han og legger til:

– Jeg vil ikke anbefale noen å forsøke å leve av å spille nettpoker, i alle fall ikke uten å gjøre godt forarbeid. Å spille for det sosiale er kjempeflott, men jeg vil fraråde alle å gå halvhjertet inn i dette, sier han.