Dermed overtar han posisjonen som den eiendomsmegleren som tjener mest i Tromsø.

Johansen, som er inne i sitt syvende år som eiendomsmegler, har kunnet konstatere at det har gått oppover de siste årene.

Mye jobbing

– Lønnsmessig har jeg alltid ligget på et OK nivå, men jeg har i perioder jobbet andre steder og fått avbrudd i inntektsdelen. De siste årene reflekterer nok lønnen innsatsen jeg har lagd ned, sier den nye meglerkongen i Tromsø.

Han forteller at inntekten reflekterer arbeidet han legger ned som daglig leder i DNB Eiendom.

– Det blir ganske mange timer på jobben som megler, så jeg jobber hardt for hver eneste krone jeg tjener. Med fire barn og en tålmodig samboer går det greit, sier Johansen.

I et hett boligmarked i Tromsø er det nok å gjøre for meglerne, og Johansen forteller at det er mange av dem som legger ned en stor innsats i arbeidet.

– Mange i vår bransje jobber veldig mye, så det er en illusjon at vi tjener godt, og jobber passelig mye. Man tjener godt, men man jobber også mye, så det er ikke så lukrativt ut fra timelønnen. Vi er tilgjengelig stort sett hele tiden, og det handler om en «passion» for jobben, sier DNB-megleren.

Bedre 2013

Etter et godt meglerår i fjor, har 2013 blitt enda bedre, forteller Johansen. Men han vil ikke røpe noe om hvordan han kan komme til å ligge an på neste års skattelister.

– I mitt tilfelle er det mange referansekunder, og jeg jobber på en litt annen måte enn dem som tjener litt mindre. Året i år har vært enda mer lukrativt, men jeg vil ikke uttale så mye om hva det betyr for meg, sier megleren.

Etter flere år på inntektstoppen i Tromsø, er Sne Eiendomsmeglings Tom Espen Stormo altså vippet av tronen for 2012. Det har han overfor iTromsø ingen kommentarer til.