Forskjellige linjer fra videregående skoler har de siste dagene samlet seg i Tromsøhallen for å rekruttere flest mulig ungdomsskoleelever til akkurat sin linje. Alle ungdomsskolene i byen har vært innom messa innen utgangen av dagen i dag.

Godt besøkt studio

Vinjar Kopland (17), Erik Johannessen (17), Håkon Steinmo (17), Henrik Andersen (17), Kristin Enga (17) og Brian Johansen (17) går alle på linjen medier og kommunikasjon på enten Breivika eller Breivang videregående skole.

– Her på vår stand har vi satt opp mye forskjellig. Vi fra Breivang har bidratt med diverse utstyr, som kameraer og tegnebrett og Breivika sin medielinje har laget et fotostudio som vi har satt opp her, forteller Johansen.

De to linjene har fått mye oppmerksomhet under messa.

– Vi har hatt et godt besøk, og har hørt om flere som har satt medier og kommunikasjon på førstevalget sitt, sier Johansen.

Samarbeid

Linjen fra de to skolene har altså samarbeidet under messa. Hvilken skole som er best er de likevel ikke enig om.

– Breivang er best!

– Nehei, Breivika helt klart, responderer Andersen.

At medier og kommunikasjon er veien å gå er det likevel ingen tvil om.

– For dem som vil jobbe kreativt og visuelt er det veldig bra, forsikrer 17-åringene.

Stig Brøndbo, lærer på medielinjen på Breivika, er også godt fornøyd med messen.

– Elevene har gjort det meste av arbeidet, mens vi som lærere bare har fått gjøre finpussen. Det er godt å se at elevene engasjerer seg for linja si, og bidrar til å øke søkertallet til de forskjellige yrkesfaglige linjene, sier Brøndbo.

FORNØYD: Lærer Stig Brøndbo er fornøyd med utdanningsmessa. Foto: RENATE PETTERSEN