Da Hansen startet Karls fisk og skalldyr hadde han ikke drømt om at bedriften 10 år senere skulle være gjeldfri, solid og ha 8 heltidsansatte.

– Men jeg var kommet i en alder der jeg tenkte at nå skal jeg prøve. Så jeg sluttet i jobben og tok en sjanse, sier sjefsjubilanten.

Noen suksessoppskift har han ikke, annet enn å bygge stein på stein, og jobbe hardt.

– Vi har hatt en nøktern drift, og det har gjort at vi har lyktes. I dag har vi ikke lån, og alt vi eier er betalt for, sier Hansen.

Små marginer

Bedriften har i dag 8 fast ansatte og et varierende antall deltidsansatte. Kjernevirksomheten er den samme, fisk og skalldyr, med egen produksjon.

– Vi er snart den eneste bedriften i Tromsø kommune som bearbeider fisken vi selger. Mange aktører har også eierne sine i Oslo, men her er eierne til stede i bedriften, og det vises i bunnlinjen, sier Hansen.

Kurven går nemlig kun oppover for fiskehandleren fra Oldervik, i ei næring der små svingninger gir store utslag.

– Det er klart at vi har gått på en smell av og til, men vi har hatt ryggrad til å takle det. Senest i går hadde vi en smell på 300.000 kroner, da Enghav gikk konkurs. Det er penger vi må hente inn, men det skal vi klare, sier Hansen.

Ramlet om

Men det å gå på en smell, har Hansen også gjort seg personlige erfaringer med. I 2007 datt han om på fryselageret. Etter tre dager i respirator våknet han, og etter å ha kjempet seg tilbake, måtte han erkjenne at jobben var for mye for en mann.

– Da skjønte jeg at jeg var nødt til å ansette en mann til, for det er faktisk fullt mulig å jobbe seg i hjel, sier Hansen.

På jubileumsfesten fredag hadde Hansen til forandring kun en arbeidsoppgave, nemlig å ønske de 100 gjestene velkommen. Både kunder, leverandører og samarbeidspartnere gjorde stas på jubilanten, som fortsatt synes han har verdens beste jobb.

– Det er en jobb som jeg lever for, og ei næring som jeg er med på å drive fram. Jeg synes fortsatt det er kanonartig, sier Hansen.

LOT CHAMPAGNEN FLYTE: Karl Alberth Hansen kan feire 10 år som fiskehandler, i en solid og gjeldfri bedrift. Foto: Tom Benjaminsen
RAKETT: Daglig leder i Oldervik fiskeindustri, Hans Ivar Pedersen, beskriver jubilanten som «en rakett». Her sammen med Tove Isaksen og Lena Bendiksen. Foto: Tom Benjaminsen