Styreleder i Døgnvill AS, Svein Kristian Wikstrøm, forteller at det før generalforsamlingen i oktober ble klart at Mathisen, Olsen og Johansen ville garantere for hele misjonen, noe som betød at festivalen kom til å berge seg.

– Vi ga følgelig de tre garantistene mulighet til å kjøpe seg inn, men hvor stor aksjeandel de ville få, var ikke klart før nå, sier han.

Det har ikke lyktes iTromsø å komme i kontakt med Olsen, men Mathisen, som er ute og reiser, henviser til Wikstrøm for kommentarer.

Profesjonalisering

Som en følge av den store aksjemajoriteten, vil det ifølge Wikstrøm bli de nye eiernes føringer resten av festivalen skal styres etter.

– De vil ha full kontroll, og de vil kontrollere festivalen i sin helhet. Det er selvfølgelig den økonomiske og administrative biten det her er snakk om. De vil nok ikke sitte og plukke programmet, for å si det sånn, forklarer styrelederen.

Wikstrøm forteller videre at det er en stor fordel for Døgnvill at festivalen nå har fått to profesjonelle eiere fremfor 31 småeiere, og at banken også er svært fornøyd med det nye eierskapet.

– Vi har jo fokus på at festivalen skal tjene penger, og de nye eierne har gjort det bra i de virksomhetene de er del av. Den kunnskapen og kompetansen ønsker de nå å overføre til festivalen, Det kommer til å sette et klart preg på Døgnvill, sier han.

Veien fremover

Ifølge styrelederen er det uklart hvilke forandringer eller omorganiseringer festivalen har i vente.

– Det er likevel nærliggende å tro at vi får endringer i styret, og at Lars Ole "Rikingen" Johansen ikke lengre vil være en del av det, sier Wikstrøm.

Han opplyser om at arbeidet med festivalen vil fortsette som normalt fremover.

– Vi regner med et kapitalbehov, altså et underskudd, på 5 millioner kroner etter årets festival, men vi er nødt til å holde liv i driften, sier han og fortsetter:

– Vi er nå inne i en budprosess med en stor headliner, og vi håper og tror at vi kan presentere festivalens første store artist før 1. desember. Vi har aldri vært tidligere ute, sier han.