– Det ligger i investeringsbudsjettet at det skal bygges en normalhall i tilknytning til Storelva skole, sier politisk rådgiver for utdanningsbyråden, Andreas Engen Willersrud (H).

Da skolen sto ferdig i 1997, var det uten gymsal. Skolen har leid gymsalen ved Kvaløya videregående skole og brukt fotballhallen til gym helt siden skolen var ny.

– Skolen har slitt med denne situasjonen i 16 år, og vi synes det er gledelig at man har funnet penger i budsjettet til å gi elevene ved Storelva skole det samme tilbudet som andre elever i kommunen får, sier Willersrud.

Fikk gladnyheten

Elevene fikk gladnyheten tirsdag, og da kan trolig glede seg over ny flerbrukshall allerede i 2015.

– Ambisjonen er at den skal stå ferdig i løpet av 2015. Det er kommunen som eier tomten, og den er allerede ferdigregulert til skole og idrettsformål, så det kan gå fort å komme i gang, sier Willersrud.

Neste skritt er at budsjettet blir vedtatt i kommunestyret. Deretter kan prosjekteringen starte en gang over nyttår.

– Behovet har vært der lenge. Vi har styrt i to år, og har sett at de har manglet et viktig tilbud til elevene. Skolen og foreldrene har også engasjert seg sterkt i dette, sier Willersrud.

Får ungdomsklubb

Han sier flerbrukshallen vil være et tilbud som mange kan benytte seg av, også etter skoletid.

– Kvaløya er et område i sterk vekst, og god infrastruktur for skole og idrett er viktig å ha. Det er også planlagt en ungdomsklubb i flerbrukshallen, som vil være et løft for hele bydelen, sier Willersrud.