Brakka har huset elever det ikke er plass til på skolen i hele 14 år. Den ble satt opp kun et år etter at Solneset barneskole åpnet. Elever blir flyttet fra skolebygget til brakka når de når mellomtrinnet.

-Jeg går på skole i brakka hver dag, og det er veldig slitsomt. Det er skikkelig dårlig luft, noe som gir oss hodepine og konsentrasjonsproblemer, sier sjetteklassingen Amalie Skogvik (11).

42 millioner

Nå kan hun imidlertid smile bredt. Byrådet har satt av om lag 42 millioner kroner til et nytt skolebygg på Solneset. Jubelen var overdøvende da byråd for utdanning, Anna Amdal Fyhn, presenterte de gode nyhetene for elevene.

– Nå kan dere glede dere, for brakka skal rives og det skal komme et helt nytt bygg hit til Solneset, sier hun.

Gleden er til å ta og føle på. Elevene roper i munnen på hverandre.

– Når da?

– Kan vi være med å rive brakka?

– Endelig!

På tide

Fyhn kan ikke sette noen dato for når det nye bygget skal stå klart, men hun lover at det kommer.

– Jeg kan si så mye som at det ikke blir ferdig før jul, sier hun humrende til de utålmodige elevene.

– Det er en stor glede å endelig kunne presentere nyheten som elever, lærere og foreldre ved Solneset har ventet på i 14 år. Vi har nå satt av penger i budsjettet og ser fram til å kunne gi barneskoleelevene her det de fortjener, sier Fyhn.

Rektor Rigmor Abrahamsen har styrt skuta i syv år, og fryder seg over den gode millionnyheten.

– Jeg har ventet på dette siden den dagen jeg begynte, og jeg må bare berømme FAU og elevrådet som har stått på for å få et nytt bygg, sier hun.

Gledesrus

Elleveåringene Helle Skrøder Leiros, Hanna Henriksen Nordmann og Eva Forsaa går alle i sjette klasse og har undervisning i brakka hver dag. De håper det nye bygget står klart før de begynner på ungdomsskolen.

– Det er bare superbra at vi endelig kan rive brakka og få et nytt bygg med ordentlig luft, sier Forsaa.

– Ja, for det er skikkelig slitsomt å jobbe i så dårlig luft hver dag. Det blir så mye uro når alle blir ukonsentrerte. Til og med lærerne pleier å si at de får vondt i hodet, legger Nordmann til.

Byråd for utdanning, Anna Amdal Fyhn, sammen med 6. klassingen Amalie Skogvik (11).