Uttrykte følelsene sine gjennom dansen

Høstdansen ble en emosjonell opplevelse for danseelevene på Kongsbakken videregående skole.

Den nedleggingstruede danselinja på Kongsbakken hadde sin høstforestilling

TRYGG: Maja Giselsson Mannsverk og Kenneth Robertsen framførte et vakker nummer som handlet om tryggheten mellom to mennesker kan skape sammen.Foto: Ronald Johansen

nyheter

Med temaet «Empyreum» var det klart for danselinja sin årlige høstdans og kanskje den aller siste.

– Det er mye følelser i denne danseoppvisningen. Vi vet ikke hva som blir å skje med linjen vår til neste år. Det er mange av oss som har det i bakhodet. At dette kan være den siste høstdansen vi blir å arrangere, sier Maja Giselsson Mannsverk som går sisteåret på danselinjen på Kongsbakken vgs.

Forbi stjernene

Elevene på danselinjen har brukt de tre siste månedene på å skape årets høstdans og det er elevene selv som har stått for koreografien og produksjonen selv, men med litt veiledning fra lærerne.

– Dette var vår første gjennomkjøring av programmet og det gikk kjempebra, sier en svært fornøyd Kennet Robertsen. Også han går sisteåret på danselinja.

Se bilder fra forestillingen her!

Elevene ønsket med årets tema og få publikum til å drømme seg bort.

– Navnet på høstdansen er Empyreum, og det er de ytterste himmelsfære hvor stjernene fester seg. Man kan ikke se det, men man kan drømme seg bort i det. Det samme gjelder dansen. Man drømmer seg bort i dansen og vi håper at publikum klarer å drømme sammen med oss, forklarer Maja Giselsson Mannsverk.

Uttrykker følelsene

Maja og Kennet forteller at fokuset på høstdansen har vært bra for dem.

– Etter at vi fikk vite at linjen kanskje blir å legges ned til neste år, har dansen vært en arena for oss å uttrykke de følelsene vi sitter inne med, forklarer Robertsen og det håper han publikum klarer å se.

– Dans er viktig for oss og derfor er det så lett for oss å rive oss med i følelsene som ligger bak hver bevegelse i dans, forklarer den danseglade Kennet.

Katharina Lund var en av lærerne som tok til tårene da elevene var ferdig med første show.

– Det er så følelsesladet å se disse ungdommene danse. De er så utrolig flinke og jeg er så stolt over dem, forteller Lund.