Med dagens seier inntok Tromsø Hockey førsteplass på tabellen.

– Jeg synes spesielt første periode er bra levert, da spiller vi slik vi skal gjøre. Andre periode stopper det litt opp, før vi avslutter med en tredje periode helt på det jevne, oppsummerer styreleder i Tromsø Hockey, Chris Fenton.

Stor dag for ungguttene

Tromsø Hockey vant 9-2 over Fana i går. Og det skulle ikke mangle på gode prestasjoner fra Tromsøs unggutter i dag heller. Kristian Hilbertsen (16) sto i mål for hjemmelaget, og leverte en briljant kamp.

– Kristian står helt fantastisk i dag, og viser flere gode refleksredninger, mener Fenton.

Hilbertsen fikk sjansen i mål istedenfor Victor Larsson, som har stått i mål i alle kampene til nå.

– Det var gøy og endelig få sjansen, og jeg følte jeg leverte brukbart. Selv om jeg synes jeg burde tatt en av de tre jeg slapp inn, så var det gøy å spille, mener Hilbertsen.

SE WEB-TV: 16-årige Eric Hauglid imponerte

Mye trening

– Hva skal til for å bli førstekeeper?

– Det vil kreve veldig mye trening, for Victor er en veldig god keeper, men jeg må bare jobbe hardt så kommer mulighetene til å ta fra han plassen, svarer den lovende keeperen.

En annen som hadde en god dag på isen, var Vegard Rokvam (16) som spilte sin første kamp for Tromsø Hockey.

– Jeg var nervøs før kamp, og jeg trodde ikke jeg skulle overleve utpå der siden de andre var dobbelt så store. Det var uansett utrolig gøy å få spille, sier Rokvam.

Tromsø Hockeytrener Jari Heiniola var full av lovord om de to.

– De spilte helt utrolig i dag, og de besitter et kjempestort potensial. Det at de kun er 16 år og spiller slik de gjør er kjempe imponerende, mener Heiniola.

Utvisninger

I andre periode var det ikke mangel på utvisninger, der Tromsø Hockey pådro seg hele 14 av dem.

– Jeg skjønner ikke hva som skjedde, dommerne ga oss mange utvisninger som jeg ikke forsto hvorfor vi fikk. Det føltes som vi spilte med helt andre regler enn Fana, mener Heiniola.

Neste helg tar de blåkledde imot Prinsdal, som ledet tabellen før dagens kamp.

– Det blir to tøffe kamper, og jeg tror det blir en slags finale mellom oss og de. Prinsdal har mange erfarne spillere som har spilt på høyere nivå, forteller Fenton.

TABELLTOPP: Med seieren over Fana i kveld, ligger Tromsø Hockey på tabelltoppen i 1. divisjon. Foto: Tom Benjaminsen