Utbyggerne har allerede vært i flere møter med byrådet, administrasjonen i kommunen og byutvikling. Samtlige har — uten å forplikte seg — vært positive til planene.

Går alt som Nilsen og Walthinsen håper, går spaden i jorden våren 2015. Området det er snakk om, ligger på fyllingen nedenfor det gamle meieriet på Strandveien.

Seks blokker

Totalt dreier det seg om seks blokker — eller lameller — med heishus og andre fellesareal imellom. Samtlige fasader er i glass slik at omgivelsene — sjøen, fjellene og himmelen — blir gjenspeilt i flatene. På den måten mener arkitekten at bygningene blir mindre dominerende utseendemessig.

I høyde vil den største blokken ble noe lavere enn T-hotellet som Arthur Buchardt først planla på Strandveien. Likevel vil det ruve godt over både The Edge Hotel og sykehotellet som bygges på UNN.

Glassfasader

Ifølge daglig leder i Steinsvik Arkitektkontor AS, Mari Bergset, blir samtlige fasader i glass.

- På den måten blir omgivelsene - sjøen, fjellene og himmelen - gjenspeilt i flatene. Sånn sett blir bygningene mindre dominerende i forhold til omgivelsene.

- Vi har også tatt hensyn til skyggevirkningene som på ettermiddagstid vil gå ut i sjøen og ikke berøre annen bebyggelse - både det som er og det som kommer - på Strandkanten.

Allerede regulert

Kjell Nilsen opplyser at det aktuelle området allerede er regulert for blokkbebyggelse.

- Forskjellen er at vi i stedet for å bruke hele området, begrenser byggingen til en fjerdedel av tomteområdet på syv mål. Det gir rom for et sjøbad, fotballøkke, et parkområde, småbåthavn, kafé/restaurant og et utsiktspunkt i toppetasjen som får egen heis. Parkeringsarealet bygges under uteområdene. Og selvsagt skal den planlagte strandpromenaden gå gjennom området, sier Nilsen.

Foto: Steinsvik arkitektkontor