Nå er hun nominert i kategorien beste interiørblogg under Vixen blogg awards — en av de mest anerkjennende bloggprisene man kan få i landet. I tillegg har hun også kommet til semifinalen slik at oddsene for å vinne stadig blir høyere. Vixen er et magasin som utgis over hele landet og som tar temperaturen på diverse trender og moter.

– Det er helt utrolig at jeg er nominert. Det hadde jeg aldri trodd for ett år siden at kom til å skje, sier Kalbekken.

Instagram

Bloggen startet hun for ett år siden etter at hun høstet mye positiv oppmerksomhet for instagram-bildene hun la ut fra leiligheten sin. Siden har hun fått oppmerksomhet både i inn — og utland.

– Flere interiørmagasiner har kontaktet meg om forskjellige råd og tips i tillegg til bloggreportasjer. Til jul skal jeg for eksempel være med i et tysk magasin om bolig som heter Couch.

I mai flyttet hun til Oslo og hun opplever at samtlige tilbakemeldinger hun får er av den positive arten.

– Det er jo litt av fordelen ved å være interiørblogger og ikke rosablogger, sier Kalbekken.

Interiørtips

Inspirasjonen kommer fra hennes interesse for farger og fargekombinasjoner.

– Jeg har bestandig vært lidenskapelig opptatt av interiør og design også er jeg veldig glad i design. Spesielt det å skulle sette sin egen vri på ting er noe jeg liker. I tillegg er jeg kunstmaler så jeg er glad i å skape min egen kunst.

– Har du et godt interiørtips?

– Jeg pleier å si at man ikke bør tenke så mye på hva som er moderne og hva andre liker. Man bør heller fokusere på sin egen smak og kjøpe inn enkeltting man synes er fine og kanskje ikke de tingene som passer perfekt inn. Jo flere ting man føler man har en tilhørighet til — jo bedre trives man.

Rotete med småbarn

Men i tillegg til å være interiørblogger og kunstmaler er Kalbekken også mot til to barn på ett og tre år. Det er ikke alltid like lett å kombinere med ett hjem som stadig skal se representativt ut og inspirere.

– Ja, bildene viser hvordan det ser ut akkurat der og da etter at jeg har ryddet. Med to barn så ser det nok helt ærlig litt verre ut bak fasaden. Det tar ikke så lang tid før det blir rotete for å si det sånn, sier Kalbekken.

SITT EGET HJEM: Henriette Kalbekken er opptatt av å dekorere sin egen leilighet i Oslo. Her ser vi et bilde av kjøkkenbordet. Foto: Henriette Kalbekken
designlykke Foto: Henriette Kalbekken
designlykke Foto: Henriette Kalbekken