I retten erkjente jenta tirsdag formiddag straffskyld, men klarte ikke å entre tiltalebenken da hun skulle forklare seg. Grepet av stundens alvor og halvveis gråtende, måtte 19-åringen forklare retten hva som skjedde.

Mye av hendelsesforløpet var noe hun ikke husket. Blant annet kunne hun ikke si klart at de hadde samleie. Derfor erkjente jenta at hun hadde gjort en feil da hun forklarte seg for politiet.

Aldri voldtekt

- Det var aldri snakk om voldtekt, slo hun ettertrykkelig fast.

Når hun likevel ga falsk forklaring til politiet, var det fordi hun trodde det hadde foregått en voldtekt. I samme åndedrag forklarte hun at hun bare en uke eller to forut for hendelsen hadde klart å komme ut av et samboerforhold hvor hun i ett år var holdt innesperret i en bolig utenfor bykjernen. Det var til slutt foreldrene som hentet henne - mer eller mindre med tvang.

- Jeg var nedbrutt, redd og alene etter så lenge i et tvangsforhold. Jeg var både fysisk og psykisk nedbrutt og helt avmagret.

Rev av klærne

Da 19-åringen kontaktet politiet, la hun ut om voldsbruk fra mannens side. Hun sa at hun var utsatt for mer enn samleie og ga uttrykk for at gjerningsmannen også brukte makt - blant annet at han rev av henne klærne.

Til tross for at jenta bløffet om voldtekt, fortsatte hun å spre usannheter i senere politiavhør. Det var først i mars i år - etter at politiet fremla mistanken om falsk forklaring - at tiltalte erkjente de faktiske forhold.

Ble filmet

Blant annet viste etterforskerne til et mobilopptak som var gjort på hotellrommet. Det viste at det dreide seg om frivilling sex. Heller ikke hotellets overvåkingskamera viste noe som kunne underbygge jentas forklaringer om voldsbruk.

I dag fremstår hun som en angrende, ung jente. Hun er elev ved en av byens videregående skoler og har tenkt å fortsette med de planene hun har lagt.

Aktor i saken, politiadvokat Gøril Lund, vil legge ned påstand om straff og at ungjenta må betale erstatning til Alta-mannen.