Tidligere i høst sendte de en henvendelse til kommunen for å høre om de kunne bidra til å gjøre hverdagen triveligere for ensomme eldre, ved for eksempel å arrangere en besøkstjeneste der de kunne ta turen innom hos dem som er mye for seg selv.

Selve besøkstjenesten ligger foreløpig litt på is, men styreleder Henriette Myrlund i Arctic Roller Derby forteller at de er i gang med et samarbeid med omsorgssenteret Heracleum.

Les også: Svette jenter og blåmerker

Julehygge

– I første omgang har vi lyst til å være med å skape julehygge og delta på fellessamlinger med kaffekos. Da får vi bli kjent med mange av dem som bor der, og det føles tryggere for laget å delta samlet. Da vi besøkte Heracleum første gang lyste det opp i øynene til dem som satt i kafeen. De virket så hyggelige, og vi hadde ikke lyst til å dra igjen, sier Myrlund.

Les også: Disse bøllejentene vil hjelpe ensomme

At de har tatt kontakt og tilbudt seg å bidra til en triveligere tid for de eldre, har vært populært hos kommunen og Heracleum.

— Responsen har vært veldig bra. De ser at det er behov for et bedre tilbud til de eldre, og ønsker å legge til rette for den frivillige innsatsen til innbyggerne i Tromsø kommune.

Til uken skal de sporty og hjertevarme jentene være med å arrangere julebord på Heraclum, der de skal bidra med servering og underholdning. Og for tiden selger de også kakebokser fra Nordkak, der overskuddet går til innkjøp av julegaver til dem som feirer julen alene.

– Bidra gjerne

Myrlund ser at behovet for denne typen hyggelig oppmerksomhet er stort, og hun oppfordrer også andre som har mulighet, til å bidra.

– Det fins de som ikke tør å komme ut av rommene sine for å delta på fellessamlinger, kun fordi de er redde for å ikke finne tilbake igjen. Alt ser jo ofte likt ut i alle etasjene i sånne bygg. Man har også de som bor alene hjemme som kanskje lengter etter en person å snakke med en gang i blant. Om man har muligheten til å bare gjøre litt, rusle en tur ned i kafeen med dem, ta en prat, eller gå en tur langs veien, så tror vi det vil settes svært stor pris på. Om noen har lyst til å hjelpe til, kan de gjerne donere litt penger eller julepynt, så vi får pyntet til jul i fellesstuene og gitt noen julegaver, sier den omtenksomme roller derby-lederen.

Henriette Myrlund. Foto: ARD
TØFFE TAK: Henriette Myrlund i kamp under Norway Cup. Foto: ARD