I fire uker hadde elevene i oppgave å lage en egen bedrift i faget utdanningsvalg, og jentene skulle lage en barnevaktbedrift. De likte oppgaven såpass godt at de nå har startet bedrift i samarbeid med Ungt Entreprenørskap, og tilbyr barnepass til alle som trenger det.

Ser behovet

– Vi vet at mange voksne har en veldig travel hverdag, og da tenker vi det er fint å kunne tilby barnevakt. Spesielt nå i julebordstider, er det nok mange som har behov for barnevakt, og da stiller vi gjerne opp, sier daglig leder Sofie Bårdlund i Barnevaktjentene.

Hun forteller at de har jobbet med markedsføring den siste tiden, og at de har fått cirka 400 tomler opp på Facebook-siden sin.

De to første ukene har de ikke fått så mye å gjøre, men Bårdlund og kollegene håper at det skal begynne å tikke inn flere oppdrag i tiden som kommer.

– Morsom jobb

– Vi har fått masse positiv respons både fra lærere, venner og voksne. Det synes vi er veldig hyggelig, og det gjør at vi blir enda mer ivrige. Vi satser på å ha mye å gjøre fremover, sier Bårdlund.

Hun forteller at nisjen de har valgt passer dem godt, fordi de trives med å jobbe med barn og har mye erfaring på området.

– Det er trivelig og morsomt! Det er veldig artig å finne på ting med barn og få være litt barnslig. Vi er alle sammen veldig glade i barn, og har selv småsøsken som vi passer, sier den daglige lederen.