Finalister fra Norge, Sverige, Færøyene og Danmark var i helgen samlet i Bodø for å konkurrere i den skandinaviske finalen i kunnskapskonkurransen First Lego League.

Og på tredjeplass i robotkonkurransen gikk til klasse 6B fra Hamna skole. Seieren i konkurransen gikk til Naturtalentene fra Melhus i Trøndelag, mens det danske laget Team Heddemølle vant finalen sammenlagt.

Kunnskapskonkurranse

First Lego League er, ifølge pressekontakt for Morgendagens helter, Hanne Kirkebøen, en kunnskapskonkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år.

- Lagene som deltar blir utfordret innenfor forskning, teknologi og profilering.

Temaet for årets forskningsoppgave var «Nature’s Fury» hvor barna har funnet frem til kreative løsninger som kan hjelpe mennesker å forberede seg, være trygge eller gjenoppbygge stedet som blir rammet av naturkatastrofer.

- Likevel var det under finalene i teknologioppgaven at spenningen var størst. Her konkurrerte lagene med roboter de har utviklet og bygget selv, forklarer hun.

Unge ingeniører

Over 600 barn og unge var i aksjon under den skandinaviske finalen.

Prisutdeler og Direktør for Drift Nord i Statoil, Hans Jakob Hegge, er begeistret over de kreative løsningene han har sett i konkurransen.

- Det er imponerende å se så mange talentfulle hoder i aksjon og dette lover godt for morgendagens Norge. Gjennom samarbeidet med First Lego League ønsker Statoil å inspirere unge verden over til å interessere seg for forskning, realfag og teknologi, sier Hegge