Med de store snøfallene den siste tiden har han hatt sin fulle hyre med å holde veier og plasser mest mulig snøfrie.

Den daglige lederen brøyter med lastebil og hjullaster. Søndag kveld holdt han på med hjullasteren i Prestenggata, etter jobbing i lastebilen tidligere på dagen.

– Ikke noe problem

– Jeg har vært hjemme seks-syv timer denne helgen. Det er jobbing 24/7, det går i ett. Det blir noen få timer med pause, på lading, og så er det å fortsette. Det kan være slitsomt, men det går nå på et vis. Jeg er vant til å jobbe, så det er ikke noe problem, sier den erfarne brøytebilsjåføren.

– Hvor forsvarlig er det å jobbe så mye og hvile så lite?

– Over tid er det jo ikke så bra, men da tar man grep. Jeg jobber hardt og mye bestandig, og har gjort det i mange år. Jeg vet når pølsa er kokt og det er tomt batteri, sier Jenssen.

I den enorme hjullasteren er utsikten riktignok god, men det er likevel krevende å følge med på trafikk og mennesker som ferdes forbi mens jobben skal gjøres. Jenssen forteller at de fleste tar hensyn, men at enkelte bilister er vel utålmodige.

Opp grytidlig

– Det er bilister som kanskje ønsker seg raskere hjem, og ikke holder igjen og presser seg fram i trafikken når de egentlig kunne holdt igjen, sier han.

Til tross for jobbing døgnet rundt den siste tiden, har ikke Jenssen planer om å hvile særlig mye med det første.

– Jeg sover til tre-firetiden i morgen tidlig, og så er den på"n igjen. Det er bare å gå inn på Yr og kikke, så ser du at dette bare er begynnelsen. Det er mer på gang. Så lenge det er behov og været tilsier det, så må man ut. Man er storfornøyd hvis man får en hel natt med søvn, sier han.

LANGE DAGER: Bjørn-Sverre Jensen har knapt sovet i helgen. Stort sett har han sittet bak rattet og brøytet. Foto: Marius Fiskum
ENORME MENGDER: Det har vært uvanlig mye snø i november, og hjullasteren til Bjørn-Sverre Jenssen får kjørt seg. Her i Prestenggata. Foto: Marius Fiskum