I mange år hadde ekteparet Robert Dyrnes og Kari Westergaard både sammen og på hver sin kant drømt om å starte sin helt egne platebutikk — utelukkende bestående av vinyl. Denne uken feirer den lille butikken sør i Vestregata toårs dag og ifølge eierne har det gått over all forventning.

Vi startet jo med ingenting. og nå har vi tusenvis av plater innenfor alle sjangre, både brukte og nye. Drømmen vår har blitt til virkelighet, sier Westergaard.

Unge kunder

For gjennom disse to årene har butikken ekspandert betraktelig. Det har blitt det som Westergaard selv kategoriserer som ett sted med ett «miljø».

– Vi ønsket jo at det skulle være ett sted for alle, både for de spesielt interesserte og for dem som kanskje ikke eier en platespiller engang. Det mener jeg det har blitt. Her kan man komme for å ta en kopp kaffe, drikke ett glass vin eller høre en god konsert.

I utgangspunktet fryktet Dyrnes at kundene stort sett kom til å være godt voksne menn, med en spesiell interesse for formatet. Slik ble det altså ikke.

– De fleste kundene våre er jo veldig unge folk, sier Dyrnes.

– Ja, ofte kommer det ungdommer ned i 13-års alderen hit. Noen kjøper rock, andre kjøper Hip-Hop. Det synes jeg er veldig bra, legger Westergaard til.

Bedre lyd

Den siste tiden har vinyl som format blitt stadig mer populært. Det tror paret både har med lyd, form og uttrykk å gjøre.

– Vinylplater gir ofte folk en mer helhetlig opplevelse. Ikke bare er lyden mye bedre i dette formatet til sammenligning med komprimerte nedlastningsfiler, men selv coveret i seg selv en egenverdi, sier Westergaard.

– Mange liker jo også å samle på utgivelsene fra sine favorittartister og det er jo noe helt annet og eie en plate enn å bare ha en nedlastet versjon på datamaskinen sin, sier Dyrnes.

Blir ikke rik

Etter to år i drift er det spesielt ett minne som står igjen hos Westergaard.

– Det må være konserten med Considerate Lovers. Vi er opptatt av å samarbeide med de lokale musikerne, så ettersom vi selger deres plater spiller de gratiskonserter her. På mange måter er vi jo deres egne, lokale platebutikk.

Men selv om besøkstallet er stabilt ifølge paret er ikke dette noe man blir rik av.

– Økonomien går rundt, men for oss handler det ikke om å bli rik på penger. Vi har allerede blitt rik på mange gode opplevelser og har blitt kjent med en hel del folk vi aldri ellers ville møtt. Det er jo dette vi bestandig har hatt lyst til å gjøre, sier Westergaard.

GIFTE SAMARBEIDSPARTNERE: Robert Dyrnes og Kari Westergaard både jobber og bor sammen. Det går helt fint i følge dem begge. Foto: MARIANNE LEIN MOE
INTOMKONSERTER: Her ser vi Tommy Tokyo spille på Backbeat i oktober i fjor. Foto: Tom Benjaminsen