Torsdag kveld skal hurtigruta Trollfjord ha truffet Tromsøbrua da den var på vei nordover. Båten skal ha snudd og står nå til kai i Tromsø igjen. Dette opplyser kommunikasjonsrådgiver i Hurtigruten, Stein Lillebo.

– Vi har fått sett på skadene og de er rimelig begrenset. Et område av skroget er trykket inn og det er noen lakkskader, sier Lillebo.

Han kan også fortelle at det er en stor sannsynlighet for at hurtigruta kan få seile videre i kveld.

– Det ser ut til av vi kan seile videre allerede i kveld, men vi skal være 100 prosent sikker før vi legger fra kai.

På sin twitterprofil skriver politiet følgende om hendelsen:

– Politiet mottok melding kl 1900 om at hurtigruta hadde vært borti et brukar til Tromsøbrua. Brua er nå stengt. Uvisst skadeomfang.

Usikker bruskade

Havnesjef Halvar Pettersen bekrefter at Hurtigruta har truffet brua, men er usikker på skadeomfang, både når det gjelder båt og bro.

- Jeg har blitt orientert om saken, men det må gjøres nærmere undersøkelser før vi får avklart skadeomfanget. Skadene på Hurtigruta vil gi en god indikasjon på hvor kraftig sammenstøtet har vært, sier Pettersen.

- Er det fare for at brua har fått skader?

- Brua er godt fendret for å ta imot kraftige støt fra større fartøy. Både brukar og fendre er dimensjonert for det. Fendrene er ikke i direkte kontant med brufundamentet, så jeg tror ikke det er fare for det, sier Pettersen.

- Det er ikke første gang dette skjer, og det blir neppe siste gang, legger han til.

Sjekker skadene

Rigmor Thorsteinsen, avdelingsdirektør Vegavdeling Troms i Statens Vegvesen, kan fortelle at de akkurat nå har folk på tur for å registrere visuelt skadene på brua.

– Selv om det er en del skader på hurtigruta, trenger det ikke være store skader på brua. Den er laget av solid betong og skal tåle en støyt.

Hun er inntil videre usikker på skadeomfanget. Folk oppfordres til å sjekke vegvesenet.no for vegmeldinger.

– Dersom det ikke er større skader, vil vi gjøre nærmere undersøkelser i morgen.

Tromsøbrua er foreløpig stengt som følge av hendelsen. Foto: Tom Benjaminsen