DET FLERKULTURELLE TROMSØ

– Sentralen skal jobbe med fem hovedoppgaver, som er utstyrsbase, seniorkraft, nabogrupper, kartlegge frivillig aktivitet under helse og omsorg og praktiskhjelp til eldre og andre. Sentralen skal opprette et styre med godt tilbud til mennesker de som er sårbare situasjoner opplyser Heidi Lydersen, leder for Tromsø Røde Kors Frivilligsentral.

– Frivilligsentralen vil skape arenaer som fremmer den frivillige innsatsen i lokalmiljøet. Videre vil den koordinere og følge opp det frivillige arbeidet underlagt sentralen. I tillegg skal frivilligsentralen rekruttere nye medarbeidere ved å skape et miljø og sted hvor frivillige medarbeidere inspireres til deltakelse, sier Lydersen

Eldre hjelper eldre

– Seniorkraft er et nytt prosjekt under konseptet eldre hjelper eldre. Eldrebølger er ikke bare en flom av utfordringer og en belastning for samfunnet, eldrebølgen representerer også en eldrekraft. Det finnes masse flotte, spreke, kompetente eldre med tid, overskudd og lang erfaring som frivilligheten kan benytte seg av, legger hun til.

– Under Seniorkraft ønsker vi å etablere sosiale møteplasser og ulike trygghets-, mestrings – og trivselstiltak slik at de som har lyst å møte alderdommen i eget hjem kan føle seg bedre rustet til det, understreker Heidi Lydersen.

FRIVILLIGSENTRAL: Leder Heidi Lydersen for nylig etablerte Tromsø Røde Kors Frivilligsentral sier at Røde Kors vil også etablere nabogrupper. Foto: JAHANGIR AKASH