Den siste tiden har dialogen mellom turnforeningen og kommunen vært tett. Nå er håpet at en tomt — trolig på Templarheimen i henhold til planene for «Idrettsbyen Tromsø» — er klar like over nyttår.

Turnforeningen planlegger en topp moderne turnhall — med inspirasjon fra tilsvarende anlegg iblant annet Barcelona — til en estimert kostnad på mellom 40-50 millioner. Alt i alt vil den være tre ganger som står som Gyllenborghallen.

– Vi venter bare på klarsignal fra kommunen. Vi er klar, vi vokste ut av Gyllenborghallen på slutten av 1980-tallet, sier leder i Tromsø turnforening, Katharina Torheim.

– Det er realistisk. Så snart vi vet hvor svømmeanlegget blir plassert på Templarheimen, så vil det gi seg selv hvor vi skal plassere de andre interessentene, sier kommunaldirektør for idrett i Tromsø kommune, Stein Vidar Loftås.

Prislapp: 40-50 mill.

Det er nøkkelen for videre fremdrift i prosessen, mener man i turnforeningen. Man har på plass et utvalg som skal jobbe med finansieringen.

– Men vi kan ikke gå ut og begynne å selge et produkt før vi har tomt og intensjonsavtale på plass, sier Børge Johansen i turnforeningen, som leder klubbens arbeid med å få på den etterlengtede hallen på plass. Han har stor tro på at man skal få finansieringen rimelig raskt på plass når en tomteløsning er i havn.

– I det øyeblikket vi får en tomt og intensjonsavtale så har vi veldig dyktige folk i denne komiteen som umiddelbart vil starte det arbeidet med denne komiteen, sier Johansen.

– Når er det realistisk å kunne starte byggingen av hallen?

– Hvis man er optimistisk så kan man klare å være i gang i løpet av 2015, sier han.

600 på venteliste

I dag står 600 barn på venteliste for plass i Tromsø Turnforening. Med det planlagte anlegget lover Katharina Torheim at ventelistene vil forsvinne.

– Det er mange trenere i dag som ikke får holdt på så mye de ønsker, fordi kapasiteten er sprengt, sier hun.

– Vi sliter i Tromsø Turnforening med å utvikle våre utøvere. Ressurspersoner må få utnyttet kapasiteten sin. Vi har levd et greit liv i Gyllenborghallen, men den epoken er ferdig, fastslår Børge Johansen.

GYLLEN FREMTID?: Katharina Torheim i Tromsø Turnforening håper at klubben snart kan si farvel til de Gyllenborghallen. Foto: Tor Farstad