Seks uker har gått siden oppstart 23. oktober, og seks uker gjenstår. 21 av 40 deltakere ble veid denne uken — og totalt har gruppa mistet 150 kg på et treningskjør inn i mørketida.

– Crossfit-treningene har vært helt fantastiske. I tillegg jobber vi hardt med kosthold og mental styrke, slik at vi skal nå de målene vi har satt oss, sier Marte Storli (34).

Målbevisste

De har kommet langt, men har fortsatt en vei å gå. Men selv etter seks lange uker med nytt kosthold, nye treningsrutiner, og hardt arbeid mot egne delmål og hovedmål, er gjengen iTromsø møter på Stamina i Tromsø sentrum topp motiverte.

– Jeg synes det er fantastisk å merke at jeg kommer i bedre form, og at vekta går ned. For meg handler det om å ha et langsiktig mål om å holde på den vekta jeg ønsker meg, sier Per Einar Nordnes (35).

Camilla Campbell (21) ser også fremover, og gleder seg over at ønsket om å løpe Midnight Sun Marathon hver dag nærmer seg virkelighet.

– Men før det har jeg et delmål om femkilometeren på Mørketidsløpet etter nyttår. Det skal jeg klare!

Mye arbeid

Selv om desember med alle sine plikter gjør at ikke samtlige kan være med på treningene, er hele gruppa ved godt mot.

– Dette lover veldig bra. De har gjort en knalljobb hittil, og skal nok komme helt i mål, sier livvsstilscoach Christin Jakobsen.

Etter tre måneder med «Slankekrigen» — hvor to vinnere får en helsetur til Italia — skal deltakerne fortsette med Free Living-programmet for livsstilsendring i ytterligere ni måneder.

– Det tar inntil tre år før man får til en skikkelig endring i livsstil. På veien er det viktig å ha tydelige hovedmål, og klare delmål, slik at man er motivert til å komme videre.

Fremgang

Stefan Revang er eier og daglig leder på Crossfit Tromsø. Sammen med Stamina Hot har de et samarbeid om treningsopplegget til deltakerne på Slankekrigen Tromsø.

– Jeg har tok imot dem når de var helt i startgropa, på sitt mest utrente. Etter seks uker merker jeg kjempefremgang på dem, sier Revang, som ikke mangler godord om deltakerne.

Hilde Sandvoll, avdelingsleder på Stamina i Tromsø, mener det viktigste er at deltakerne har en glød og energi rundt den prosessen de står i.

– Jeg synes det er veldig positivt det gjengen gjør. På treningsøktene er det smil og latter. Og selv om flere synes det er krevende er det ingenting å si på innsatsen.

Stefan Revang, Crossfit Tromsø Foto: Tor Farstad
Hilde Sandvoll, avdelingsleder Stamina, Tromsø Foto: Picasa