I forbindelse med Sjakk-OL 2014 er det vel lite som passer så godt som å sette opp nettopp musikalen «Chess».

Det har Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO) bestemt seg for å gjøre, og dette blir deres aller største produksjon noensinne.

På scenen skal flere lokale stjerner stå.

Fredag ble rollelisten offentliggjort. Lisa Stokke skal bekle rollen som Florence i musikalen, mens Haldor Lægreid skal spille rollen som The Arbiter — dommeren.

Stort

Chess ble skapt i 1986 av Tim Rice, Björn Ulvaeus og Benny Andersson.

Under Sjakk-OL i Tromsø skal rundt 300 aktører på scenen for å bidra i produksjonen.

Haldor Lægreid opptrådte sist i Tromsø med storproduksjonen Les Misérables på Hålogaland Teater. Han er stor fan av Ulveaus og Andersson — og ikke minst ABBA.

– Dette er første gang jeg spiller Chess. Jeg har hatt låter fra Chess på repertoaret, og er stor fan av Benny og Björn, sier Lægreid.

Han gleder seg til å spille stykket, og tror evenementet blir helt spesielt.

– Jeg elsket å jobbe i Tromsø med Les Misérables, det var en stor opplevelse med stykket, mottakelsen det fikk, stemningen rundt det og hele opplevelsen. Jeg hadde en finfin periode, og stortrives, sier han.

Samarbeid

Lægreid har arbeidet sammen med Lisa Stokke flere ganger tidligere, og karakteriserer samspillet deres som godt.

– Vi har gjort juleturné sammen, og sommerforestillinger. Vi jobber bra sammen, og trives sammen. Jeg vil betegne det som er godt vennskap og samarbeid, sier han.

Lægreid har fått med seg Magnus Carlsens prestasjon i India, men er ellers ikke veldig oppdatert på sjakk.

– Det var artig og en kjempeprestasjon fra Magnus Carlsen i India, og det kommer nok til å bety noe for arrangementet i Tromsø at vi har en fersk verdensmester. Timingen er spennende og bra. Men selv kjenner jeg ikke spillet så godt.

I stykket spiller han The Arbiter — dommeren.

– Nå må jeg nok sette meg litt inn i spillet.

Stykket skal spilles 3. og 4. august i Tromsø.

– Vi er utrolig fornøyde og glade for å få jobbe dette prosjektet fram sammen med dette laget av flotte folk. For sangerne er musikken til Chess noe som ligger hjertet nært, og for oss er det utrolig flott å få realisere en slik konsert under den unike rammen som Sjakk-OL er, sier programsjef Catharina Bilsbak.