Nyttårsaften er ikke lenger en av de store utelivsdagene i Tromsø.

Verken Verdensteatret, Solid, Gründer, Sånn, Flyt, Perez eller Circa holder åpent i kveld. Det gjør derimot Rogers og Hawk, Kaia, No 24 og Jernbanen. Sistnevnte har hatt åpent hele romjulen — inkludert julaften.

– Det er ikke så mange som holder åpent på disse dagene og derfor velger vi å holde dørene åpen. Gjennom hele romjula har vi hatt veldig mange kunder og spesielt en økning i antall turister, sier Lise Lotte Håndstad, barsjef på Jernbanen.

Serverte mat

Håndstad opplever at turistene fortviler over at så mye er stengt i romjula.

– Vi har servert på lapskaus og bacalao slik at gjestene skal få mat, det har jo også vært flere restauranter som har vært stengt og folk vil jo spise, sier Håndstad.

De siste to årene har de i tillegg til julaften også hatt åpent på nyttårsaften. Håndstad forteller at det i løpet av romjula har kommet et variert klientell innom baren.

– Det er mange som jobber turnus og ikke kommer seg hjem til jul, flere er ensomme og har ingen de kan dra til mens andre tar med hele familien og kommer hit. Jeg har selv jobbet i romjula og skal jobbe på nyttårsaften og jeg synes det har vært utrolig hyggelig, sier Håndstad.

Vanskelig med bemanning

Håndstad tror at årsaken til at så få utesteder velger å holde åpent på årets siste dag er bemanning.

– I dag var det vanskelig å få folk til å komme på jobb siden det er nyttårsaften, men vi klarte det til slutt. Likevel er det sikkert for de andre stedene vanskelig å sette folk på vakt så det er sikkert derfor de holde stengt, sier Håndstad.

Selv synes hun det er greit å jobbe i kveld.

– For to uker siden gruet jeg meg litt, men det har vært så trivelig å jobbe i romjula at nå synes jeg det er helt greit, sier Håndstad.

STENGT: På Gründer holder de stengt på nyttårsaften. Foto: Isabel Mortensen