Arctic Center, skimekkaet som er planlagt i Håkøybotn, er foreløpig lagt på vent, sier styreformann i Arctic Center AS, Knut Wilhelmsen.

– Vi venter fortsatt på en endelig avklaring fra kommunens side i forhold til ekspropriasjon av bruksrettighetene. Det har ført til at hele prosjektet står på vent inntil vi har fått avklart det, sier Wilhelmsen, som forteller at de skal i møte med kommunen om saken torsdag.

Les også: Grønt lys for skianlegg

Tro på realisering

Det har tidligere vært en konflikt med en av grunneierne i området som ikke ønsker skisenteret velkommen. Dette har ført til behandlingen av bruksrettighetene i kommunen etter at grunneieren i fjor nektet å inngå en avtale med Arctic Center. Prosessen har tatt tid, men Wilhelmsen er ikke i tvil om at prosjektet blir realisert.

Les også: Utvider aksjekapitalen

– Jeg har fortsatt tro på at Arctic Center blir en realitet, og ser på behandlingen som en formalitet siden vi har fått grønt lys tidligere. Jeg har ikke jobbet med dette i 30 år om jeg ikke hadde tro på prosjektet, sier Wilhelmsen.

Venter på kapital

Investeringen er ventet å koste flere hundre millioner kroner, og Wilhelmsen har tidligere signert en avtale med Tromsø kommune og Statens vegvesen om utbygging av området. Det er hovedsak investorer som skal finansiere prosjektet, og selv om Wilhelmsen ikke har noen klare nå, har han tro på at pengene kommer inn.

Les også: På partnerjakt

– Vi har to ganger tidligere hatt kapitalen til å starte, og jeg tror ikke det blir annerledes nå. Men vi foretar oss ingenting før alle godkjenninger ligger på bordet og inntil da er alt satt på vent, sier Wilhelmsen.

Knut Wilhelmsen forteller planleggingen av Arctic Center er satt på vent til kommunen kommer fram til et svar. Foto: Ronald Johansen