Målet var å skape en kultur og et tilbud til musikkinteresserte som savnet noe i Tromsøs uteliv. Etter å ha vært DJ en stund, fant Erik og Espen ut at de skulle overlate jobben til band.

– Vi startet et klubbkonsept som vi kalte for The Beat Happening. Der vi spilte musikken som vanligvis ikke ble spilt på utesteder i Tromsø. Da snakker vi alternativ pop/rock, indie-rock og det som kanskje ikke får så mye tid på radioen. Så vi snurret plater noen ganger i måneden, sier Espen Nedrebø som er leder for The Beat Happening.

Les også: Sjekk hvilken superstjerne som kommer til Tromsø!

Konsertarrangører

Nå tar altså klubbkonseptet steget videre, til det formålet det egentlig var ment for.

– Med tanke på størrelsen på byen vår, så skjer det ganske mye på den kulturelle scenen, men vi savner den litt alternative delen, sier Erik Lønne, som er bookingansvarlig. Nå er allerede tre konserter på plass, den første finner sted allerede fredag på Bastard klokken 22:00.

– Da kommer Lumikide for å spille. Der har vi safet litt med Birgitta, som er en vokalist fra Tromsø, sier Nedrebø.

Planen videre er å få flere band fra sør, som ennå ikke har slått helt gjennom.

Les også: Tre tromsøband til Rock mot rus!

Tent av Bodø

Det var etter at et dansk band, som Espen likte godt, plutselig ble booket til Bodø, men ikke til Tromsø, at han skjønte at noe var galt.

– Det danske bandet Scarlet Chives, som plutselig kom til Bodø. Et såpass kult band, så kommer de ikke hit til Tromsø. Vi vil jo da skap et rom for disse bandene, og å gi dem mulighet til å komme hit.

Og det frivillige tiltaket er bare for å gjøre Tromsø til en bedre kulturby, for det er ikke mye penger å hente i The Beat Happening.

– Jeg har lagt ut en del selv, og vi tjener absolutt ingenting på dette. Det å snurre plate og arrangere en konsert er på en måte en side av samme sak. For oss handler det om å samle folk og ha musikk i fokus.