IVRIG: I tillegg til å være professor ved universitet er også Curt Rice en ivrig blogger, som tar for seg flere temaer innenfor forskning i innleggene sine.
            (Foto: Tom Benjaminsen)

IVRIG: I tillegg til å være professor ved universitet er også Curt Rice en ivrig blogger, som tar for seg flere temaer innenfor forskning i innleggene sine.Foto: Tom Benjaminsen

UiT-professor på The Guardians toppliste

Professor Curt Rice ved UiT ble en av de mest leste i 2013 på den britiske avisen The Guardian.
Last inn siden på nyttSaken oppdateres...

Curt Rice er professor i språkvitenskap ved Universitetet i Tromsø og bruker mye av fritiden på bloggen sin. Her skriver han om diverse temaer innenfor forskning.

Av og til sender Rice noen av innleggene sine til andre medier, deriblant den britiske storavisen The Guardian. Nylig fant han ut at en av kronikkene hans ble avisens tredje mest leste i hele 2013 under kategorien «høyere utdanning».

Svarte på kritikk

Rices innlegg var et svar på den generelle kritikken som har blitt rettet mot nye løsninger for resultatformidling.

– Kronikken handlet seg om hvordan forskningsresultater formidles blant forskere. Det finnes mange nettbaserte muligheter for dette, men disse har mottatt mye kritikk. Jeg mener derimot at disse løsningene er veldig spennende, så kronikken var dermed et svar på den kritikken, forteller Rice.

Kontroversielt tema

Årsaken til den massive responsen tror han ligger i selve temaet.

– Jeg visste jo på forhånd at dette var kontroversielt, så kanskje det var det som hjalp til å engasjere, sier Rice, som nå bruker den gode responsen som motivasjon.

– Det er veldig hyggelig, man skriver jo i håp om å bli lest. Så det er klart at dette gir mersmak, og man blir mer motivert til å finne frem til nye temaer som kan fange interesse.

Lik itromso.no på Facebook:iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Mer å lese på iTromsø: