Det viser tall fra 2013, der konfliktrådet måtte håndtere totalt 226 saker, fordelt på 91 sivilsaker og 135 straffesaker.

- Det er en fordobling i antallet saker som kommer direkte fra publikum. Disse sakene domineres av økonomiske forhold og nabokonflikter. I forhold til 2012 har Konfliktrådet i Troms hatt en oppgang i antall saker på 12 prosent, fremgår det av en pressemelding fra Konfliktrådet i Troms.

Forsoning

Vold, mobbing/trusler, naskeri og nærmiljøkonflikter dominerer statistikken.

- Erfaring viser at personlige møter ofte fører til ansvarliggjøring, forståelse og dermed avtale partene imellom. Avtalene som inngås i konfliktrådet dreier seg om økonomisk erstatning, arbeid som skal utføres eller at partene snakker sammen og inngår en forsoningsavtale, skrives det videre i pressemeldingen.

De 135 straffesakene fra politiet betyr en økning på 33 prosent sammenlignet med 2012.

- Vi ser en økning i antall saker som omhandler mobbing, ærekrenkelse og trusler og vi ser en økning i saker med naskeri og det er flere saker med alvorlig vold.

Færre unge

Det er samtidig henvist langt færre saker med unge under 15 år i 2013 enn tidligere. Når det gjelder oppfølging av unge lovbrytere i oppfølgingsteam så har konfliktrådet i Troms i 2013 fulgt opp syv ungdommer.