– Vi var ikke fornøyd slik det var, derfor har vi endret en god del på prosjektet, forklarer Torbjørn Torske, prosjekt – og utviklingsdirektør i Amfi Drift.

Alt under ett tak

I slutten av november 2012 skrev iTromsø om investeringsplanene til Amfi Pyramiden, som gikk ut på å utvide kjøpesenteret med 20.000 kvadratmeter og 450 nye parkeringsplasser. Torske fortalte da at planen var byggestart i august 2013. Det ble det ingenting av.

– Den opprinnelige planen var å utvide kjøpesenteret på andre siden av Solstrandveien, med en gangbru som knyttet de to delene sammen. Den planen har vi gått bort fra, forklarer han.

Ifølge prosjekt – og utviklingsdirektøren har de nå bestemt seg for en noe enklere, og muligens litt billigere løsning.

– Planen nå er å utvide det eksisterende bygget, slik at hele kjøpesenteret blir under ett tak, forklarer Torske.

Store investeringer

Gamle Pyramiden består i dag av 40 butikker fordelt på 16.000 kvadratmeter. Denne delen vil under utvidelsen av kjøpesenteret bli pusset opp, slik at hele senteret fremstår som nytt. Nøyaktig hvor mange nye butikker Pyramiden vil huse når utbyggingen er ferdig, tør ikke Torske å gi et sikkert svar på.

– Da de gamle planene forelå var det snakk om et sted mellom 60 og 70 butikker totalt. Kanskje blir det litt færre butikker nå som vi har en annen plan for senteret, påpeker han.

Prislappen på oppussingen og utvidelsen av kjøpesenteret vil likevel ha samme prisramme.

– Da som nå har vi planer om å bruke et sted mellom 250 og 300 millioner kroner, forklarer Torske.

Kan ta tid

Nå som Amfi Drift endelig er fornøyd med plantegningene, gjenstår reguleringsprosessen før de kan gå i gang med selve byggingen.

– Rent reguleringsmessig er dette prosjektet noe enklere enn det gamle, men det er likevel mange ting som skal klareres. En reguleringsplan kan kommunen bruke alt fra seks måneder til ett år på å godkjenne, men håpet er at vi kan være i gang med byggeprosessen i løpet av året, kanskje allerede til høsten, sier Torske.

Selve byggetiden er for øvrig satt til 16 måneder.

SKROTER TEGNING: Slik så plantegningen over gamle og nye Pyramiden ut i luftperspektiv. Nå har Amfi Drift gått bort fra planen med å bygge den nye delen av kjøpesenteret på andre siden av veien. De nye tegningene foreligger ennå ikke. Illustrasjon: Meinich Arkitekter Foto: Meinich Arkitekter
DROPPER BROEN: Planen var at den gamle og den nye delen av kjøpesenteret skulle knyttes sammen via en gangbro. Nå vil heller den nye delen komme som en direkte utvidelse av det gamle kjøpesenteret. Foto: Meinich Arkitekter